Ösztönös segítségnyújtás

Ismerje meg a törpepapagájok történetét, akik árvákat mentenek meg

Vettem négy törpepapagájt, és betettem őket a madárházamba, amit én „Madárvárosnak” nevezek. Aztán beraktam két új fészekodút abban a reményben, hogy rövidesen majd papagájfiókákat nevelgethetek. Az egyik pár azonnal fészket rakott, és a tojó rövidesen elhelyezkedett a tojásokon.

A másik pár látszólag üldögéléssel töltötte az ideje java részét, de a fiókák kikelését jelző csivitelés mégis ennek a párnak a fészkéből jött. A tojó öt kis gombócot költött ki, közülük három maradt meg.

Egy nap váratlan dolog történt: holtan találtam a családfőt a madárház alján. Ez viszont azt jelentette, hogy az anyának egyedül kellett ellátnia a szülői feladatokat.

Egy héttel később ismét szomorú dolog történt: az anyát is holtan találtam a madárház alján. Nem tudtam, mitévő legyek.

Tisztában voltam vele, hogy nem tudnám egyedül felnevelni a fiókákat, szemcseppentővel etetve őket.

Támadt egy ötletem, és kinyitottam a másik pár fészekodúját. A tojó már vagy egy hónapja kotlott a tojásokon, eredménytelenül. Kivettem a tojásokat, és betelepítettem a három pihe-puha csöppséget. Életben maradásuk az örökbe fogadó szülőkön múlott. Szerencsére győzött az anyatermészet, és a másik papagájpár sikeresen felnevelte a fiókákat.
Les Hewitt

A tojásbegyűjtő
A mi csirkéink Kelet-Londonban már jóval az előtt a hátsó kertünk tágas részén szaladgáltak, mielőtt divatba jöttek volna a szabad földi tojások.

Nekünk, gyerekeknek kellett megtalálnunk a tojásokat. Ez nem volt mindig könnyű, egészen addig, míg Daisy, golden retriever kölyökkutyánk el nem határozta, hogy segít nekünk.

Figyelt minket, amikor kerestük a tojásokat, és kitalálta, mit csinálunk. Daisy kellő távolból figyelte a csirkéket, és amint az egyik tyúk felemelkedett tojásrakás után, ő máris ott termett, hogy begyűjtse a tojást. Aztán el is futott vele, és a hátsó ajtón kaparászva jelezte anyánknak, hogy felfedezett valamit.
Evelyn Pain

Osztozni a mókában
Amikor a tengerparton sétáltatom a kutyáimat, eldobom nekik a labdát, és ők visszahozzák nekem. Flash, a kilenc hónapos staffordshire bullterrier és ausztrál pásztorkutya keverék mindig elkapja a labdát, mielőtt Tilly, a tízéves foxterrier keverék kutyánk odaérne.

Bár Flash gyorsabb és erősebb, mint Tilly, mégis mindig igyekszik segíteni a barátjának. Amikor a labda a vízben köt ki, Flash beúszik érte, kihozza, és leteszi a parton, hogy Tilly felkaphassa és visszahozhassa nekem. Flash ezt következetesen így csinálja, lehetővé teszi Tilly számára, hogy osztozhasson a mókában. Figyelemre méltó kedvesség ez a részéről!
Peta Douglas

Vote it up
105
Tetszett?Szavazzon rá!