Öt ártalmas szokás

Íme, az onkológus listája azokról a beidegződésekről, amelyekkel rengeteget ártunk magunknak. Lehet, hogy ön is?

Sok mindennapos beidegződésünk meghiúsíthatja a hosszú életre irányuló törekvéseinket – jelenti ki dr. David B. Agus onkológus. A doktor felsorolja a legnagyobb bűnösöket, amelyek között akadnak vitatottak és kézenfekvők:

Félelem az influenzaoltástól Valahányszor az influenzával együtt járó heves gyulladás zajlik le a szervezetében, olyan vegyületek termelődnek nagy mennyiségben, amelyek károsítják az erek falát, s hosszú távon fokozhatják az érelmeszesedés, illetve az ezzel járó szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Kiszámíthatatlan napirend A stressz egyik legfontosabb oka nem az anyagi helyzet, nem is a magánéleti problémák, hanem a rendszertelen időbeosztás. Ha egyszerűen a szokottnál egy órával később ebédel, már attól is felszökhet a hidrokortizon nevű stresszhormon szintje, és ez megterheli szervezetét. Igyekezzen minden áldott nap, az év 365 napján ugyanabban az időpontban enni, aludni és edzeni.

Nem megfelelő minőségű zöldség-gyümölcs Mire a termények a betakarítás után az üzletek polcaira jutnak, rengeteget veszítenek egészségvédő összetevőikből. Lehetőleg vásároljon helyben termelt, friss árut, idényen kívül pedig tartson ki a mélyhűtött zöldféle mellett, mivel azt legérettebb állapotában fagyasztják le, így megőrzi tápanyagtartalmát.

Koncentrált edzés Még ha nagyon intenzíven edz is, a gyúrás után végigült nap kihathat koleszterin- és vércukorszintjére, valamint vérnyomására. Keressen apró-cseprő lehetőségeket arra, hogy egész nap mozgásban maradjon.

Magas sarkú cipő A tűsarkú lábbeli köztudottan nem pihentető viselet, a hordásából eredő fájdalom azonban arra utal, hogy idült gyulladás zajlik a szervezetében. Dr. Agus nem állítja ugyan, hogy a magas sarkú szívinfarktushoz vezet, de meggyőződése, hogy aki ragaszkodik a kényelmes cipőhöz és óvja ízületeit, megóvja szervezetét a tartós gyulladást kísérő szövődményektől.

Vote it up
221
Tetszett?Szavazzon rá!