Öt egyszerű folteltávolító

Tüntesse el a makacs foltokat hétköznapi háztartási szerekkel, például szódavízzel, samponnal vagy margarinnal

Szeretné a legközönségesebb szerekkel legyőzni a koszt? A következő háztartási termékek nemcsak a legtöbbet nyújtják a pénzéért, még a legmakacsabb szennyeződések eltüntetését is gyerekjátékká teszik.

Top tipp
A vörösborfolt ellen próbálja ki a fehérbort, majd itassa fel, és használjon egy szokásos, szőnyeghez vagy ruhához való folteltávolítót. Ne feledje: a foltot nem szabad dörzsölni, mert ezzel csak még mélyebbre ivódik az anyagba.

Szódavíz
Távolítsa el a zsírfoltot a kötött anyagokból a következőképpen: öntsön szódavizet a foltra, és finoman dörzsölje meg. A szőnyegeket vagy kevésbé kényes anyagú ruhákat erősebben is súrolhatja.

Borotvahab
Ha gyümölcslé ömlött a szőnyegre, tegyen a foltra egy kis borotvahabot. Először itassa fel a szennyeződést, törölgesse meg nedves szivaccsal, spricceljen rá némi borotvahabot, végül vizes ruhával törölje át. Ugyanezt a módszert használhatja ruhákon is a kisebb foltok ellen: ha például egy mosdóban tett látogatás közben a reggeli nyomait fedezi fel magán, a borotvahab ezeket is kiviszi.

Sampon
Nem szükséges drága bőrápoló szerekre költenie, hogy visszaadja a bőrcipők és pénztárcák fényét. Egy kevés sampon és egy tiszta rongy is megfelel a célra. A használattól megviselt részeket körkörös mozdulatokkal dörzsölje meg samponnal, így a kiegészítők újra tisztán és a régi színeikben ragyognak majd. A sampon a cipőit is megvédi a sófoltokkal szemben.

Margarin
Ha egy toll folyni kezd, és összetintázza a kezét, nyúljon be a hűtőbe a margarinosdobozért. A tintafoltokat nemcsak a kezéről, hanem a PVC felületekről is eltüntetheti, ha megdörzsöli egy darabka margarinnal, majd egy ruhával vagy papírtörlővel letörli a szennyeződést.

Autóviasz
Az ebédlőasztalon egy csúnya fehér gyűrű éktelenkedik, és a hagyományos bútorfényező nem használ? Próbálja ki az autópolírozó viaszt! Ujjával a gyűrű vonalát követve kenje fel a foltra, hagyja megszáradni, végül egy puha ronggyal fényesítse ki.

Vote it up
267
Tetszett?Szavazzon rá!