Zabpehely keksz
Olyan jól néz ki, hogy vigyázni kell: el ne fogyjon útközben. A biztonság kedvéért tegye zárható dobozba!
Hozzávalók 35 darabhoz
3 evőkanál vaj • 15 dkg zabpehely • 1 tojás • 3 evőkanál barna cukor • 1/2 teáskanál őrölt fahéj • csipetnyi őrölt szegfűszeg • 10 dkg aszalt barack vagy mag nélküli aszalt datolya apróra vágva • 1 teáskanál reszelt citromhéj
Elkészítés
1. Béleljen ki két tepsit sütőpapírral. Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Serpenyőben olvassza meg a vajat, adja hozzá a zabpelyhet, és folyamatosan keverve pirítsa meg. Tegye tálra, és hagyja hűlni.
2. A tojást keverje habosra a cukorral és a fűszerekkel. Adja hozzá a zabpelyhet, a szárított gyümölcsöt és a citromhéjat.
3. Megnedvesített teáskanállal helyezzen diónyi halmokat a sütőpapírral bélelt tepsikre. 4. A sütő felső részén, tepsinként 15-18 perc alatt süsse világosbarnára a kekszeket, majd rácsra téve hagyja őket hűlni.
Kattintson a képekre, ha kíváncsi a többi ajándékba adható finomság receptjére!
Hozzászólás