Öt fontos tény a Facebookról

Szinte mindenki, aki netezik, fent van a közösségi oldalon. Ha ön is, akkor nem árt tudnia az alábbiakat

Ellenőrizheti, mit követ nyomon a Facebook
Kíváncsi rá, mit jegyez meg önről a Facebook? A képernyő jobb felső sarkában lévő fogaskerékre kattintva válassza ki a „Fiókbeállítások” menüpontot, majd az „Általános fiókbeállítások” ablakban kattintson a „Tölts le egy másolatot” feliratra, így megkapja a Facebookon tárolt adatait.

Ellenőrizze beállításait
Biztos nem örülne annak, ha bejegyzéseit és személyes adatait az egész világ láthatná. Márpedig a Facebook alapbeállítása szerint mindez nyilvános adat. A beállítások (fogaskerék) menüből válassza ki az „Adatvédelmi beállítások és eszközök” pontot, ahol ellenőrizheti, illetve beállíthatja, hogy adataiból és facebookos tevékenységből ki mit láthat.

Az aktív felhasználók gyakrabban megjelennek a Hírekben
Nem minden ismerőse bejegyzéseit láthatja, és ismerőseinek csak egy töredéke látja az ön posztjait. A Facebook ugyanis azoknak a bejegyzéseit részesíti előnyben, akik tovább az oldalon tartják a látogatókat, ezért a legtöbb tetszést és hozzászólást kiváltó posztokat teszi előre.

Nyomon követik, merre jár az interneten
Ha bejelentkezett a Facebookra, az nyilvántartja böngészési szokásait. Amikor olyan oldalra megy, ahol facebookos Tetszik vagy Megosztom gomb található, a Facebook rögzíti ezt az információt.

A fontos hírek gyakrabban feltűnnek az oldalakon
Életének fontos eseményéről posztol, például eljegyzésről, születésről, sikeres felvételiről? A Facebook a természetes nyelvi feldolgozás nevű eljárás segítségével felfigyel ezekre a bejegyzésekre és gondoskodik róla, hogy ismerősei hírei között szerepeljenek, amikor legközelebb csatlakoznak az oldalra.

Vote it up
348
Tetszett?Szavazzon rá!