Öt jó étel a bevásárlólistára

Ha eddig nem tette volna, mostantól feltétlenül vegye fel ezeket a listára, mert meghosszabbítják az életét

A Public Health Nutrition című folyóiratban megjelent írás szerint azok, akik hetente legalább öt alkalommal az otthon főzést választották, csaknem 50 százalékkal nagyobb eséllyel érték meg a következő tíz évet, mint azok, akik inkább távol tartották magukat a konyhától.

Ez azért lehetséges, mert otthon nemcsak hogy tudatosan, egészségesebben táplálkozhat, de az agyát is kondiban tartja az, hogy rendszeresen vásárol, egy adott receptet követ, előkészíti az ételt stb.

Balzsamecet Jellegzetes ízével a balzsamecet megkoronázza a lazacot, de egyszerű salátaöntetnek is tökéletes választás. Ugyanakkor az ecet segít abban is, hogy szervezete kevésbé ragaszkodjon a zsírokhoz.

Csirkemellfilé Tartsa a fagyasztóban, és csak a vasárnapi grillezéshez vegye elő, zöldségekkel és teljes kiőrlésű magvakkal tálalja.

Görög joghurt Egy átlagos joghurt fehérjetartalmának akár kétszeresével is bír! Sűrű krémes állagának köszönhetően használhatja tejszín helyett.

Olajos magvak Aprítson diót, mandulát és amit még szeret, majd szórja salátájára vagy a csirke tetejére egy kis ropogós egészségbombáért.

Tojás Mivel a tojás rendkívül gazdag fehérjékben, helyettesítheti a vacsorából alkalmanként kimaradó húst. Párosítsa szezonális zöldségekkel és kalciumban gazdag sajttal omlett vagy akár egy jó tojásos lecsó formájában.

Vote it up
371
Tetszett?Szavazzon rá!