Öt jó ok a barátságok ápolására

Nem is gondolná, mi mindenben segíthetnek – de ehhez persze nem elég bejelölni őket a közösségi oldalakon

Mérséklik a stresszt
Közismert, hogy a magány boldogtalanná tesz, de talán ölhet is. Egy 2006-os vizsgálat megállapította: a magányos emberek érzékenyebben reagálnak a megpróbáltatásokra. Ez egyeseknél emelte az adrenalin stresszhormonszintjét, amely idővel magas vérnyomást, szívrohamot és agyvérzést idézhet elő.

Lefogyhat
Az egészséges szokások is ragályossá válhatnak barátok közt. Amerikai kutatók több mint 12 ezer személy társas kapcsolatainak elemzésével kiderítették, hogy az elhízottak és a soványak csoportokba tömörülnek, ami arra vall, hogy a barátok erős befolyást gyakorolnak egymás testsúlyára.

Tovább élhet
Támogassa egészségi problémákkal küszködő barátait, akiknek talán nehezükre esik, hogy segítséget kérjenek. Egyesült államokbeli kutatók 500 koszorúér-megbetegedés tüneteit mutató nőt vizsgáltak, és a mindennapi életben kevés személyes kapcsolatot kialakítók kétszer nagyobb valószínűséggel haláloztak el 2-4 éven belül.

Javulhat a szerelmi élete
A barátságok fejleszthetik kapcsolatteremtő készségeit, ez pedig a kutatások szerint segíthet utat nyitni a szorosabb, gyöngéd kapcsolatokhoz. A meghitt kapcsolatokat nélkülözők hajlamosabbak a depresszióra, alkoholizmusra és kábítószer-fogyasztásra.

Megőrizheti a mozgékonyságát
A sportos gyerekek általában elégedettebbek a barátságaikkal, és a kutatók azt állítják, ugyanez érvényes a felnőttekre is. Erősítse a baráti kötelékeket közös testedzéssel.

Vote it up
336
Tetszett?Szavazzon rá!