Öt karácsonyi halleves

Ha szeretne valami újat a szokásos halászlé helyett, íme, pár népszerű változat a nagyvilágból

Hasonló receptek

Halleves füstölt heringből
Gyors és mégis különleges halleves konzervekből, illetve néhány friss zöldségből és fűszernövényből

Hozzávalók
1 szál póréhagyma 30 dkg apró szemű újburgonya 1 evőkanál extraszűz olívaolaj 7,5 dl halalaplé 1 doboz konzerv kukorica (425 ml) 1 doboz olajos heringfilé (190 g) 1,5 dl habtejszín 2 evőkanál metélőhagyma, apróra vágva 2 evőkanál petrezselyemzöld, apróra vágva só, bors

Elkészítés
1. A halleveshez tisztítsuk meg a póréhagymát, mossuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. Sikáljuk tisztára a burgonyát, és vágjuk a szemeket négyfelé. Forrósítsuk fel az olajat egy lábosban, és pároljuk benne a póréhagymát kb. 2 percig. Adjuk hozzá a burgonyát, és pároljuk együtt még 2 percig.

2. Öntsük a burgonyás hagymára az alaplét, forraljuk fel, és főzzük az egészet alacsony hőfokon kb. 15 percig. Közben öblítsük és jól csepegtessük le a kukoricát. Csepegtessük le a halat is, majd távolítsuk el a bőrét. Villával aprítsuk falatokra.

3. Adjuk a leveshez a tejszínt, a kukoricát, a halat és a zöldfűszerek felét. Ízesítsük sóval és borssal. Forraljuk fel ismét a levest, majd azonnal vegyük le a tűzhelyről, hogy a hal ne főjön szét. Szórjuk rá a levesre a maradék zöldfűszert, és tálaljuk forrón.
 

Kattintson a képekre, ha kíváncsi a többi remek receptre!

Krémleves garnélábólTunéziai hallevesHalleves paprikás polentávalFrancia halleves

Vote it up
221
Tetszett?Szavazzon rá!