Halleves füstölt heringből
Gyors és mégis különleges halleves konzervekből, illetve néhány friss zöldségből és fűszernövényből
Hozzávalók
1 szál póréhagyma • 30 dkg apró szemű újburgonya • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj • 7,5 dl halalaplé • 1 doboz konzerv kukorica (425 ml) • 1 doboz olajos heringfilé (190 g) • 1,5 dl habtejszín • 2 evőkanál metélőhagyma, apróra vágva • 2 evőkanál petrezselyemzöld, apróra vágva • só, bors
Elkészítés
1. A halleveshez tisztítsuk meg a póréhagymát, mossuk meg, és vékonyan karikázzuk fel. Sikáljuk tisztára a burgonyát, és vágjuk a szemeket négyfelé. Forrósítsuk fel az olajat egy lábosban, és pároljuk benne a póréhagymát kb. 2 percig. Adjuk hozzá a burgonyát, és pároljuk együtt még 2 percig.
2. Öntsük a burgonyás hagymára az alaplét, forraljuk fel, és főzzük az egészet alacsony hőfokon kb. 15 percig. Közben öblítsük és jól csepegtessük le a kukoricát. Csepegtessük le a halat is, majd távolítsuk el a bőrét. Villával aprítsuk falatokra.
3. Adjuk a leveshez a tejszínt, a kukoricát, a halat és a zöldfűszerek felét. Ízesítsük sóval és borssal. Forraljuk fel ismét a levest, majd azonnal vegyük le a tűzhelyről, hogy a hal ne főjön szét. Szórjuk rá a levesre a maradék zöldfűszert, és tálaljuk forrón.
Kattintson a képekre, ha kíváncsi a többi remek receptre!
Hozzászólás