Öt kiváló kuglóf

Haladjunk a hagyományostól az újszerűig. Egyikben sem fog csalódni!

Hasonló receptek

Csokoládés márványkuglóf
Hozzávalók
38 dkg sima liszt 22 dkg cukor 2 kiskanál sütőpor 2 kiskanál szódabikarbóna 2 kiskanál fahéj ¹⁄₄ kiskanál őrölt szegfűszeg 1 kiskanál só 90 dkg édesburgonya szirupban, lecsurgatva 3,75 dl növényi olaj 4 nagy tojás 12 dkg tortabevonó csokoládé, megolvasztva 1 kiskanál vaníliaeszencia 15 dkg porcukor 1 evőkanál kakaópor 1/2 kiskanál vaníliaeszencia 2-3 evőkanál forrásban lévő víz

Elkészítés
1. A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra. Egy kuglófformát kenjünk ki olajjal, és lisztezzük ki.

2. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget és a sót.

3. Dolgozzuk össze az édesburgonyát és az olajat, majd keverjük hozzá a tojásokat, egyiket a másik után. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük simára. A tészta egyharmadát kanalazzuk át egy kis tálba, és keverjük hozzá az olvasztott csokoládét és a vaníliaeszenciát.

4. A kétféle tésztát kanalazzuk bele felváltva a kuglófformába, és egy késsel itt-ott kavarjuk meg, ettől lesz márványos a kuglóf.

5. Süssük a sütőben, amíg a közepébe szúrt tűhöz már nem ragad tészta, és a szélek elválnak a forma falától (50-60 perc). A formát vegyük ki a sütőből, tegyük egy rácsra, majd 10 perc hűlés után fordítsuk ki belőle a kuglófot, és hagyjuk a rácson teljesen kihűlni.

6. A máz elkészítéséhez egy kis tálban keverjük össze a porcukrot és a kakaóport, majd keverjük hozzá a vaníliaeszenciát és a 2-3 kanál forró vizet, hogy a máz sűrű legyen, de azért folyékony maradjon. Csurgassuk a mázat a kihűlt kuglófra.
 

Kattintson a képekre, ha kíváncsi a többi ínycsiklandó sütemény receptjére!

Whiskys sütőtökkuglófÁfonyás kuglófElzászi kuglófPikáns kuglóf

Vote it up
321
Tetszett?Szavazzon rá!