Öt módszer, amely formában tartja

Egyszerű, otthon végezhető gyakorlatainkkal kisebbfajta csodát művelhet a testével

A rendszeres erőnléti edzés segít a sérülések megelőzésében, óvja az ízületeket, és javítja a testtartást. Próbálja ki az alábbi öt gyakorlatot:

Lábszáremelés
Mindkét kezébe fogjon súlyzót (vagy egy-egy palack vizet, esetleg konzervet), és leeresztett kézzel álljon vállszélességű terpeszbe. Kilégzés közben emelje fel a sarkát, majd belégzés közben lassan ereszkedjen vissza a talajra.

Felülés
Hanyatt fekvésben tegye tarkóra a kezét, húzza fel a lábát, a talpát nyugtassa a földön. Kilégzés közben lassan emelje fel a földről a vállát és a hátát derékig. Ne feszítse a fejét és a nyakát. Lélegezzen be, és lassan feküdjön vissza.

Karizom-hátralendítés
Négykézláb ereszkedjen térdre. Fogjon kézi súlyzót, és hajlítsa be a könyökét úgy, hogy a felkarja egy vonalba kerüljön a törzsével. Kilégzés közben nyújtsa hátra a karját. Belégzés közben engedje vissza.

Félguggolás
Mindkét kezében súlyzóval álljon vállszélességű terpeszbe. Belégzés közben lassan guggoljon le, de a térdét csak 90°-ig hajlítsa be. A hátát végig tartsa egyenesen. Kilégzés közben egyenesedjen fel, de ne feszítse meg a térdét.

Oldalsó karemelés
Mindkét kezében súlyzóval, leeresztett kézzel álljon vállszélességű terpeszbe. A könyökét tartsa kissé behajlítva. Kilégzés közben emelje a karját oldalsó középtartásba, majd belégzés közben engedje le.
 

Ismerjen meg további tízperces gyakorlatokat!

Vote it up
449
Tetszett?Szavazzon rá!