Öt príma partiétel

Ha sok vendéget vár, pakolja meg az asztalt az alábbi, jórészt előre elkészíthető finomságokkal

Lepénykék leveles tésztából
Az ínycsiklandó minilepények háromféle feltéttel készülnek, így minden vendég megtalálja a kedvére valót

Hozzávalók 36 minilepényhez
1 tekercs leveles tészta 1 nagy sárga kaliforniai paprika kimagozva, vékony csíkokra vágva 75 g reszelt parmezán sajt 4 paradicsom szeletelve 175 g kecskesajt morzsolva 6 vékony szelet sonka félbevágva 12 szelet mozzarella sajt a tálaláshoz apróra vágott friss fűszernövények, például petrezselyem, snidling, bazsalikom

Elkészítés
1. Vágjuk a tésztát hat egyenlő részre, mindegyiket sodorjuk téglalap alakúra, a téglalapokat osszuk szét hat egyenlő oldalú négyzetté. Így 36 négyzetet kapunk.

2. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. A sütőpapírt nedvesítsük meg.

3. Helyezzük a tésztát a sütőpapírra. A lepények közt hagyjunk helyet, mert a tészta majdnem a duplájára fog nőni. A paprikát és a parmezán sajtot osszuk 12 részre, és tegyük a lepények tetejére. A következő 12-re tegyünk paradicsomszeletet és kecskesajtot, a maradék 12-re pedig sonkát és mozzarellát.

4. Süssük a lepényeket 10-15 percig, amíg a tészta megemelkedik, és aranybarna nem lesz. Közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert nem fog felemelkedni a tészta.

5. A minilepényeket melegen, ízlés szerint friss fűszerekkel megszórva tálaljuk. Érdemes azonnal fogyasztani, ha kihűlt, már nem olyan finom.
 

Kattintson a képekre, ha kíváncsi a további ínyencfalatok receptjére!

Zöldséges-burgonyás rétesOlajbogyókrémes crostiniKukoricás-paprikás muffinSzezámmagos ropogós

Vote it up
181
Tetszett?Szavazzon rá!