Öt szívbarát étel
Gátolják az érelmeszesedést, csökkentik a koleszterinszintet, a vércukorszintet és a vérnyomást, csillapítják a gyulladásokat, közömbösítik a szabad gyököket
Héjas pirított mandula
Egy marék mandulában 9 g egyszeresen telített zsírsav van. Ez a vegyületcsoport serkenti a „jó” HDL-koleszterin termelődését, s gátolja a veszélyes LDL-koleszterin felszaporodását. Az utóbbi mennyisége közel 10 százalékkal csökkenthető, ha édesség helyett naponta két alkalommal pirított mandulát nassolunk. A termés E-vitamint és flavonoidokat tartalmaz, melyek gátolják a plakkok lerakódását, vagyis az érszűkület, érelzáródás megjelenését.
A folytatáshoz kattintson fent a kék nyílra!
- Betűméret AAAA
- Nyomtatás
- Küldés e-mailben
Kapcsolódó képsorozatok

Egészség
Ezúttal olyan jelekről van szó, amelyeket a nők hajlamosak nem figyelembe venni, pedig az életük múlhat rajta

Egészség
Egyen belőlük sokat, hogy megóvja az agysejtjeit, fejlessze a memóriáját és csökkentse az Alzheimer-kór kialakulásának veszélyét

Egészség
Megterhelik az emésztőrendszert, odavágnak a bélflórának, és gyulladást okoznak
Népszerű cikkek: Egészség
A legnépszerűbb cikkek
Heti kedvenceink
Egészség
Szívhez szóló történetek
Életmód
Érdekességek
Hozzászólás