Öt zsírapasztó ital

Ha igazán komolyan gondolja, hogy fogyni akar, arra is figyelnie kell, hogy mit iszik. Íme, öt praktikus megoldás

Ha komolyan gondolja a fogyást, ne feledje: ahogy a tányérra, úgy a pohárba sem mindegy, hogy mi kerül! A közkedvelt üdítők, gyümölcslevek és energiaitalok gyakran annyi cukrot és szénhidrátot tartalmaznak, hogy meghiúsítják a fogyókúrás terveket – mutatunk ezért öt megoldást, hogy ne kelljen aggódnia folyadékpótlás közben!

Víz
Közhelyes, de valóban a víz a legjobb választás, ha fogyni akar. Ha megy valahova, üdítő helyett inkább egy palack vizet vigyen magával (mindegy, hogy szénsavas vagy -mentes). Unalmasnak hangzik? Friss citrommal, lime-mal, uborkával vagy akár paradicsommal ízesebbé teheti anélkül, hogy növekedne az ital kalóriatartalma. Így ízesítse házilag!

Zöldséglé
Dobozos, üveges vagy házi kivitelben is tökéletes választás, ha súlynövekedés nélkül akar hozzájutni a szükséges rost- és tápanyagokhoz; ha nátriumszegény, annál jobb! A zöldségnek köszönhetően a jóllakottság érzése hosszabb ideig tart, az erős íz pedig jó időre lefoglalja az ízlelőbimbókat.

Tea cukor nélkül
A zöld tea bizonyítottan serkenti az anyagcserét és segíti a fogyást. Kevés mézzel édesítheti, forrón vagy épp jéggel is próbálhatja. Ne feledkezzen meg az oolong és a fekete teáról sem, mindkettő tele van méregtelenítő hatású antioxidánsokkal.

Feketekávé
A reggeli fekete vagy egy jegeskávé délután úgy segíthet a fogyásban, hogy koffeintartalmának köszönhetően tompítja az éhségérzetet, valamint hatására a test több hőt termel, ami felpörgeti az emésztést. Vigyázzon azonban, hogy mit ad a kávéhoz – csak nagyon kevés cukorral, illetve sovány tejjel fogyassza.

Sovány tej
Fehérje-, D-vitamin és kalciumtartalma segít az izmok növelésében és a csontritkulás megelőzésében. Mindig zsírszegény vagy sovány tejet válasszon, így plusz zsír nélkül juthat hozzá a szükséges vitaminokhoz. Ha úgy érzi, megengedheti magának, adjon hozzá kevés csokoládét – a zsírszegény kakaó jó döntés, ha testedzés utáni levezetésről van szó.

Vote it up
537
Tetszett?Szavazzon rá!