Ötfűszeres karaj gombás rizzsel

A kínai ötfűszer-keverék alapanyagai képviselik az öt alapízt: az édeset, a savanyút, a keserűt, a csípőset és a sósat

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 kiskanál ötfűszer-keverék 2 evőkanál étolaj só, bors 4 szelet csontos karaj 1 vöröshagyma 1 gerezd zúzott fokhagyma 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér 30 dkg vegyes gomba 1 csillagánizs 1 rúd fahéj 20 dkg rizs   0,6 dl kínai főzőbor 1 evőkanál halszósz   5 dl víz

Elkészítés
1.
Az ötfűszer-keveréket elkeverjük 1 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a hússzeleteket, és félretesszük.

2. A maradék olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, és 1-2 percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a gombát, a csillagánizst és a fahéjat, majd 2-3 perc alatt enyhén megpirítjuk.

4. Ezután hozzáadjuk a rizst, a bort és a halszószt, majd felöntjük a vízzel, és felforraljuk. Ezután lefedjük, és a rizst fedő alatt 10-15 perc alatt puhára főzzük.

5. A hússzeleteket felforrósított serpenyőben 3-4 perc alatt átsütjük. Tálaláskor a rizst tányérokba merjük,  és a hússzeleteket a tetejére helyezzük.

Vote it up
14
Tetszett?Szavazzon rá!