Újabb lökött bűnözők

Képtelen, mégis igaz történetek balga bűnözők őrült ötleteiről, pocsék időzítéséről és egyszerű hülyeségéről

Egy 23 éves férfi két dobozos üdítőt akart kifizetni a németországi Stuttgart egyik szupermarketjében, amikor körülvették az áruház dolgozói. Azt látták, hogy a férfi lopott. A gyanúsított megpróbált kereket oldani, de futás közben a nadrágszárából kipotyogtak az odadugott áruk, ő pedig megbotlott bennük, és elterült a földön. Az áruház munkatársai feltartóztatták, és értesítették a rendőrséget.

Koccan, menekül, ismétel
Egy 21 éves férfi – a barátnője és egy barátja társaságában – még csak pár métert tett meg az autójával, amikor is nekiütközött egy terepjárónak. Az ausztriai Innsbruckban élő fiatalember benne volt a pácban.

2015 októberében egy helyi szórakozóhelyen töltötte az éjszakát, és most reggel 7-kor ittas vezetés meg cserbenhagyás vádjával kellett szembenéznie. Gyorsan határozott – már amennyire gyorsan kótyagos agyától tellett –, és úgy döntött, hogy el kell rejtenie a járművet.

A rozzant autóval óvatosan behajtott egy közeli udvarba. Ám nem sokkal az után, hogy megállt, észrevette: sikerült a helyi rendőrség udvarába parkolnia. Ekkor megpróbált észrevétlenül kitolatni, de újabb kocsinak ütközött. Jó hír: nem rendőrautóba. Rossz hír: az egyik nyomozó magánautójába. Gyorsan el akart hajtani, de a kocsi ekkor felmondta a szolgálatot. A rendőrök szinte azonnal a tetthelyre értek.

Sebességmámor
A csehországi Děčinbe való 39 éves férfi annyira odavolt a kocsikért, hogy sportot űzött az autólopásból. Ám rajongása gyakran elhomályosította az elméjét – amikor új szerzeményeivel próbautakra indult, száguldozott, a sávok között cikázott, és fittyet hányt a közlekedési lámpák jelzéseire. Így aztán hamar felhívta magára a rendőrök figyelmét.

Miután 2013 novemberében kiszabadult egy németországi börtönből, ahol autótolvajlás miatt ült, ott folytatta, ahol abbahagyta. Elkötött egy kocsit, és olyan őrült módon vezette, hogy több járókelő is előkapta a mobilját, hogy megörökítse az akciót. Így a rendőröknek elegendő bizonyíték állt rendelkezésükre, hogy ismét letartóztassák.

Nagy falat
Tavaly májusban a lengyelországi Włocławekben egy fiatalember ki akart rabolni több lakást is. Amikor az egyik lakó észrevette és szembeszállt vele, dulakodás kezdődött, és a szökni próbáló rabló megharapta ellenfele karját. Ám ezzel nem jutott messzire, ráadásul a rablás mellé begyűjtött még egy vádpontot: hatóság elleni erőszak miatt tíz év börtön várt rá. A lakó ugyanis egy szolgálaton kívüli rendőr volt.

Két hónappal később a tárgyalásra váró, óvadék fejében szabadlábra helyezett férfi úgy döntött, szerez egy kis pénzt. Márpedig ennek egyetlen módját ismerte: a lopást. Kiszúrt három férfit, aki valamit javított, és amikor elfordultak, felkapta a szerszámosládájukat, majd futásnak eredt. Mint később kiderült, a három férfi közül kettő rendőr volt. Üldözőbe vették a tolvajt, és csatlakozott hozzájuk egy szomszédjuk, aki látta a lopást. Amikor az üldözők sarokba szorították a tolvajt, a szokásos módon védekezett: megharapta az egyik férfit. Szerencséjére a fogát ezúttal nem rendőrbe mélyesztette – így vádpontjai nem szaporodtak újabb hatóság elleni erőszakkal.

Hibás piackutatás
A négyezer lakosú lengyel városkában, Okonekben, ahol a toronyóra különös alakú, a rendőrőrs pedig kicsi, szinte mindenki ismer mindenkit. Tavaly októberben a 22 esztendős Paweł P. mégsem ismerte fel a férfit, akit a szupermarket parkolójában megszólított. – Hé, haver – köszöntötte lazán –, nem kell egy kis fű?

A csomagtartójába pakoló férfi megdöbbent. Ez valami vicc? – gondolta. Drogot árul egy szolgálaton kívüli rendőrnek? Miután a rendőr rájött, hogy a fiatalember nem tréfál, belement a játékba. Azt mondta, hogy venne marihuánát, de nincs nála készpénz. Megkérte a fiatalembert, hogy várjon, amíg odahívja a cimboráit, akiktől kölcsönkér.

A cimborák, akik hamarosan felbukkantak, természetesen rendőrök voltak. Pawełre hároméves börtönbüntetés vár kábítószer birtoklása és terjesztése miatt.

Se be, se ki
A szlovéniai Radovljica városában egy férfi azt tervezte, hogy kirabol egy porcelánboltot, de kétszeresen kudarcot vallott. Feltörte a súlyos bejárati ajtót, de nem tudta eléggé kinyitni. Ahogy megpróbálta átpréselni magát a résen, beszorult a lába. Meg se bírt moccanni. Így találtak rá a rendőrök, akik letartóztatták.

Olvasni jó
A figyelmetlenség lett a veszte két bűnözőnek a hollandiai Enschede városában. Tavaly júliusban betörtek egy ékszerboltba, és mindent bepakoltak, amit a kirakatban találtak. Csak épp azt a feliratot nem olvasták el, amelyen ez állt: „A kiállított ékszerek másolatok”.

A szomszédok viszont így is meghallották az üvegcsörömpölést, és riasztották a hatóságokat. A rendőrök még a helyszínen letartóztatták az egyik gyanúsítottat, a másikat pedig néhány hónappal később kerítették kézre.

Aki keres, azt megtalálják
Egy 32 éves francia férfi iskolapéldáját mutatta az ügyes marketingnek: a vállalkozó szellemű fiatalember felmérte a piacot, széles körben hirdetett, sőt még ingyenes árumintát is ajánlott, amikor új ügyfeleket keresett. Vállalkozásának egyetlen szépséghibája az volt, hogy illegális kábítószereket árult.

Aztán tavaly tavasszal elárasztotta Villeurbanne – Lyon egyik elővárosa – utcáit tetszetős, a menő áruházak szórólapjait utánzó hirdetéseivel, amelyeken a 100 eurónál nagyobb értékben vásárlóknak ingyen házhoz szállítást ígért. A kampány azonban nemcsak a lehetséges vevők, de a rendőrség érdeklődését is felkeltette. Amikor 2015 augusztusában átkutatták a házát, 102 gramm cannabisgyantát találtak nála. A fiatalember őrizetbe került.

Mély víz
Tavaly júliusban Aradon egy 17 éves fiatalember felfigyelt egy padon beszélgető férfira, pontosabban annak mobiltelefonjára. A bűnöző a padhoz sétált, elragadta a telefont, és futásnak eredt. Siettében meglepő menekülési útvonalat választott: beugrott a közeli tóba.

Mindössze azt az apróságot felejtette el, hogy nem tud úszni. Áldozata néhány járókelővel egyetemben utánaugrott, és a rablót partra húzta, ahol a rendőrség várta.

A sérthetetlen ház
Bátmonostoron különös akadályba ütközött egy 53 éves nő, aki ki akart rabolni egy házat: amikor a kerítésen át távozni próbált, a nadrágja szára fennakadt egy fémtüskén. A magatehetetlenül lógó nőt az egyik szomszéd vette észre, aki aztán telefonon hívta a rendőrséget.

Mint később kiderült, az ingatlan nem volt ismeretlen a rabló családjának. Ugyanezt a házat már megpróbálta kirabolni a nő fia is, azonban ő sem járt sikerrel.

Sokat akar a szarka
Jól alakult egy 43 éves bonni betörő estéje. A német férfi észrevétlenül behatolt egy házba a hátsó ajtón keresztül, és elemelt egy laptopot meg egy okostelefont. A jól végzett munka örömére még be is lakmározott a hűtőben talált csemegékből.

Aztán felfedezett egy kis kamrát, és nem bírt ellenállni a kísértésnek: benyitott. Ám ahogy belépett, a kamraajtó becsukódott mögötte, és nem tudta kinyitni. Elővette hát a telefonját, és segítséget hívott.

Mivel azonban nem volt bűntársa, csak egy számot hívhatott: a rendőrségét. A rendőrök kivonultak a feldúlt házba, ahol a betörő még az ételmaradékot sem takarította el maga után. Le is tartóztatták.

Élő közvetítés
Nem túl bölcs dolog azon melegében újabb bűnt elkövetni, amikor valaki még magán viseli az előző bűncselekmény emlékét – főleg ha az folyamatosan jelzi az illető hollétét. De T. Ferenc nem a bölcsességéről volt híres.

A 46 éves méhteleki lakos betörés miatt házi őrizetbe került, és elektronikus nyomkövető eszközt erősítettek rá. Ám ő meggyőzte a hatóságokat, hogy mindenképpen találkoznia kell az ügyvédjével az ország másik végén fekvő Szombathelyen.

A Szabolcs megyei főkapitányságon észlelték a nyomkövető jelzéseit – ám azok nem Szombathelyről, hanem Budapestről jöttek. Az ügyeletes tiszt telefonon hívta T. Ferencet, aki azt állította, hogy rossz a vétel, mert villamoson ül.

Ekkor budapesti rendőröket küldtek a helyszínre. A nyomkövető jelzéseit figyelve könnyen rátaláltak a bűnözőre egy jómódú környéken. Épp rablás után távozott egy házból, amikor a rendőrök letartóztatták.

Vote it up
128
Tetszett?Szavazzon rá!