Újkrumpli sütve, tavaszi pestóval

Kezdő séfeknek ajánlott, hiszen mindenki az ön érdemének tekinti majd

Hozzávalók 4 személyre
2 kg újkrumpli 4 evőkanál olívaolaj 4 gerezd fokhagyma só, bors

A pestóhoz: 8 evőkanál frissen aprított petrezselyem 2 evőkanál frissen aprított snidling 6 evőkanál frissen aprított rozmaring 2 evőkanál citromlé 1 kiskanál reszelt citromhéj 2 evőkanál olívaolaj 1 kiskanál só

Elkészítés
1.
A pestóhoz robotgépben összedolgozzuk a hozzávalókat, és lefedve legalább 1 napra hűtőbe tesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A megtisztított krumplikat félbevágjuk, elkeverjük az olajjal és az apróra vágott fokhagymával, majd enyhén sózzuk, borsozzuk.

3. A krumplikat vágott felükkel lefelé egy tűzálló edénybe helyezzük, és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor elkeverjük a pestóval.

Vote it up
107
Tetszett?Szavazzon rá!