Hozzávalók 4 személyre
2 kg újkrumpli • 4 evőkanál olívaolaj • 4 gerezd fokhagyma • só, bors
A pestóhoz: 8 evőkanál frissen aprított petrezselyem • 2 evőkanál frissen aprított snidling • 6 evőkanál frissen aprított rozmaring • 2 evőkanál citromlé • 1 kiskanál reszelt citromhéj • 2 evőkanál olívaolaj • 1 kiskanál só
Elkészítés
1. A pestóhoz robotgépben összedolgozzuk a hozzávalókat, és lefedve legalább 1 napra hűtőbe tesszük.
2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A megtisztított krumplikat félbevágjuk, elkeverjük az olajjal és az apróra vágott fokhagymával, majd enyhén sózzuk, borsozzuk.
3. A krumplikat vágott felükkel lefelé egy tűzálló edénybe helyezzük, és kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor elkeverjük a pestóval.
Hozzászólás