Úriember sütemény

Sikke Sumari kedvence. A finn séf azt mondja, fogyassza egy úriember társaságában, eszpresszókávé és konyak mellett

Hozzávalók
5 tojásfehérje 30 dkg porcukor + a tetejére 2-3 evőkanál kakaópor (édesítetlen) 20 dkg mogyoró

A töltelékhez: 5 tojássárgája 10 dkg cukor 1 dl tejszín 15 dkg étcsokoládé darabokra törve 15 dkg vaj 1 csipet só

Elkészítés
1. A sütőt 175 Celsius-fokosra előmelegítjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a durvára tört mogyorót.

2. Egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral , vékonyan megkenjük vajjal, majd két, kb. 23 centi átmérőjű körbe kenjük rá a tésztát. 12-15 percig sütjük, még melegen óvatosan leemeljük a sütőpapírról, majd hűlni hagyjuk.

3. A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral és a tejszínnel összekeverjük, majd gőzfürdő felett, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Vigyázzunk, ne forrjon fel!

4. Hozzáadjuk az apróbb darabokra tört csokoládét, simára keverjük, majd a sót, végül apránként a vajat. Félretesszük hűlni, hogy kenhetővé váljon.

5. A tölteléket a két lap közé kenjük, megszórjuk porcukorral vagy pörköltmandula-forgáccsal. Akkor a legfinomabb, ha néhány órát állni hagyjuk.

6. Fogyasztása egy úriember társaságában, eszpresszókávé és konyak mellett javallt.
 

Ismerje meg Sikke Sumarit, illetve az általa ajánlott zöldséges csirkeragu receptjét is!

Vote it up
216
Tetszett?Szavazzon rá!