Hozzávalók 16 szelethez
forró víz • 1 csomag durvára vágott aszalt sárgabarack • 2 csésze finomliszt • 15 dkg kristálycukor • 1 evőkanál sütőpor • csipet só • 2 tojásfehérje • 150 ml baracklé • 3 evőkanál olaj • 2 teáskanál reszelt narancshéj • 5 dkg finomra vágott dió • 3-4 teáskanál narancslé • 3 tasak vaníliás cukor
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozata). Az aszalt barackot forrázzuk le, hagyjuk 5 percig ázni, majd szűrjük le és tegyük félre.
2. Nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport és a sót. Közepes tálban vegyítsük a tojásfehérjét, a baracklét, az olajat és a narancshéjat, majd mindezt adjuk a lisztes keverékhez. Forgassuk a tésztába a barackot és a vágott diót.
3. A masszát kanalazzuk kivajazott gyümölcskenyérformába. Süssük 50-55 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha nem ragad a tészta a tűre, a sütemény átsült. Rácsra helyezve, a formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd fordítsuk ki a formából.
4. Narancslével elkevert vaníliás cukorral locsoljuk meg a gyümölcskenyeret, majd hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt.
Kíváncsi, hogyan készül a klasszikus gyümölcskenyér vagy a fahéjas-mazsolás gyümölcskenyér?
Hozzászólás