Ünnepi gyümölcskenyér

Az aszalt és kandírozott gyümölccsel, dióval megrakott sütemény bármelyik ünnep fényét emeli

Hozzávalók 16 szelethez
forró víz 1 csomag durvára vágott aszalt sárgabarack 2 csésze finomliszt 15 dkg kristálycukor 1 evőkanál sütőpor csipet só 2 tojásfehérje 150 ml baracklé 3 evőkanál olaj 2 teáskanál reszelt narancshéj 5 dkg finomra vágott dió 3-4 teáskanál narancslé 3 tasak vaníliás cukor

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozata). Az aszalt barackot forrázzuk le, hagyjuk 5 percig ázni, majd szűrjük le és tegyük félre.

2. Nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kristálycukrot, a sütőport és a sót. Közepes tálban vegyítsük a tojásfehérjét, a baracklét, az olajat és a narancshéjat, majd mindezt adjuk a lisztes keverékhez. Forgassuk a tésztába a barackot és a vágott diót.

3. A masszát kanalazzuk kivajazott gyümölcskenyérformába. Süssük 50-55 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha nem ragad a tészta a tűre, a sütemény átsült. Rácsra helyezve, a formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd fordítsuk ki a formából.

4. Narancslével elkevert vaníliás cukorral locsoljuk meg a gyümölcskenyeret, majd hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt.
 

Kíváncsi, hogyan készül a klasszikus gyümölcskenyér vagy a fahéjas-mazsolás gyümölcskenyér?

Vote it up
330
Tetszett?Szavazzon rá!