Ütődött sofőrök

Humoros összeállítás autósokról, akik lehetetlen helyzetekbe kerültek

 

Spitting Image
Driving her Chevy Malibu on U.S. 71 one day, Kansas City motorist Robbin Doolin, 31, opened her car door to spit. “I leaned too far,” she confessed to officers. And she landed on her butt. Not one to be deterred by a tumble, Doolin hopped up and, according to an amazed witness, chased her car down an embankment and into a construction site, where she finally caught up with the runaway.

Life in the Fast Lane
Greg Pringle and his carpool pal, Tillie, are standing on Sheridan Boulevard and U.S. Highway 36, waving to motorists. It’s a March morning in Denver. Pringle and Tillie are serving their four-hour sentence of public humiliation for violating the rules of the HOV (high-occupancy vehicle) lanes. Tillie is wearing a sign around her neck that says “HOV Lane Is Not for Dummies.” More often you’d find her kind, dressed in the latest fashions, in boutique windows across America. Tillie is a mannequin. A judge, garbed in basic black, hadn’t been amused by her carpooling. His punishment worked. “From here on out,” Pringle now says, “I’m walking the straight and narrow road.” As for Tillie, she was auctioned off on eBay for $15,000. Pringle gave the money to charity.

Snaking Through Traffic
Animal lover Courtland Page Johnson, 30, was driving down Golden Gate Parkway in Naples, Florida, when other motorists noticed his PT Cruiser swerving from side to side. It banged into roadside barricades (mangling eight of them and scattering sandbags) before stopping. Witnesses saw Johnson leap from his car, wrestling with a ropelike thing around his neck. It turned out to be Johnson’s four-foot boa constrictor. After a brief struggle, he untangled himself from his pet’s embrace and bolted. Police caught up with Johnson later at his house and placed him under arrest—cautiously—for leaving the scene of an accident.
 

Köpött rá
Robbin Doolin 31 esztendős, Kansas City-i autós egy nap a 71-es autópályán hajtott Chevy Malibujával, amikor az ingernek engedve kinyitotta kocsija ajtaját, hogy köpjön egyet. – Túlságosan is kihajoltam – ismerte be a rendőröknek. Így aztán kiesett, és az ülepére huppant. Ez azonban nem szegte kedvét: felugrott, és egy döbbent tanú szeme láttára végigüldözte autóját egy töltésen, majd egy építkezés helyszínén, ahol végre sikerült utolérnie a szökevényt.

A gyors sávban
Greg Pingle és állandó útitársa, Tillie a Sheridan Boulevard és a US36-os autópálya mellett állva felemelt kézzel üdvözli az autósokat. Márciusi reggel van Denverben. Pringle és Tillie négyórás nyilvános megszégyenítését tölti, amit büntetésként róttak ki rájuk, mert rendszeresen igénybe vették azt a sávot, amelyre csak a legalább két utassal közlekedő, úgynevezett „nagy kihasználtságú” járművek (NKH) hajthatnak rá. Tillie nyakában tábla lóg a következő szöveggel: „Az NKH-sáv nem a fafejeké.” A hozzá hasonlók látványával egyébként inkább a ruhaneműboltok kirakataiban találkozhatnak, ahol a legújabb divat szerinti ruhákat viselik – Tillie ugyanis próbababa. Az egyszerű fekete talárt viselő bíró nem találta mulatságosnak a férfi játékos ötletét. A büntetés hatásosnak bizonyult. – Mostantól az egyenes utat fogom járni – mondja Pringle. Ami Tillie-t illeti, őt az eBayen bocsátották árverésre, és az érte kapott 15 ezer dollárt Pringle jótékony célra fordította.

Kígyózás az úton
Courtland Page Johnson 30 éves állatbarát a floridai Naples-ben, a Golden Gate Parkway főúton haladt, amikor a többi autós egyszer csak azt vette észre, hogy PT Cruisere jobbra-balra kanyarog. Nekiütközött az útszéli torlaszoknak (nyolcat megrongált, több homokzsák szétszóródott), majd végül megállt. A szemtanúk szerint Johnson ezután kiugrott az autóból, és vadul birkózni kezdett valami kötélszerű dologgal a nyaka körül. Mint utóbb kiderült, a „dolog” Johnson 120 centis boa constrictora volt. A férfinak rövid küzdelem után sikerült kiszabadulnia kedvence szorításából, és futásnak eredt. A rendőrök csak az otthonában érték utol, ahol rögtön le is tartóztatták – a baleset helyszínének elhagyásáért.

 

Driver Backs Into Own Car, Sues
When Curtis Gokey backed up his Lodi City, California, dump truck, he heard the usual warning beeps. But he didn’t expect to hear the crunch of metal—and certainly not that of his own car. Gokey admitted he was to blame for the accident, but he did what any rights-conscious citizen would do: He sued city hall. For $3,600. The city refused to pay. So his wife, Rhonda, took up the cause, suing Lodi because a city vehicle and employee had smashed her car. The city attorney contended that though a spouse can sue for divorce, one spouse can’t sue the other “for damage to community property.” Rhonda upped the ante to $4,800. “I’m not as nice as my husband,” she said. The city council denied her claim.

Hold the Presses!
In Clinton Township, Michigan, a new delivery driver, Carleen Jordan, was hauling newspapers to customers. As she pulled up to one store, she inadvertently threw the gear into reverse. When she got out of her truck, it took off, and she ran after it—failing to catch up. For 20 minutes, the circling truck took out various mailboxes and bashed a Mustang and a pickup truck. Police eventually arrived on the scene and stopped the merry-go-round with spike strips. The incident was caught on tape and made the nightly news. Another example of the news making news.

A saját autójába tolatott, és perelt
Amikor a kaliforniai Lodi Cityben Curtis Gokey tolatni kezdett dömperével, megszólalt a szokásos figyelmeztető sípolás. Arra viszont nem számított, hogy gyűrődő fém csikorgását is hallani fogja – különösen nem a saját autójáét. Maga is elismerte, hogy ő volt a hibás, de azt tette, amit bármely más, a jogaival tisztában lévő polgár tett volna: beperelte az önkormányzatot, és 3600 dollár kártérítést követelt. A város nem volt hajlandó fizetni, ezért Gokey felesége, Rhonda vette át a felperes szerepét, és beperelte Lodit, amiért egy városi alkalmazott a járművével kárt tett az autójában. A város ügyvédje azt felelte, hogy ha a házaspár egyik tagja válni akar, perbe foghatja a másikat, egyébként nincs lehetősége beperelni a „közös tulajdonban okozott kárért”. Rhonda viszont már 4800 dollárt követelt, mert mint mondta: – Én nem vagyok olyan jóindulatú, mint a férjem. A városi tanács elutasította a követelést.

Amikor az újságos a hír
A michigani Clinton Townshipben egy újonnan alkalmazott kézbesítőkocsi-sofőr, Carleen Jordan újságot szállított ki az ügyfeleknek. Az egyik üzlethez érve a nő véletlenül hátramenetbe kapcsolt, és amikor kiszállt, a teherautó elindult, a nő pedig utána eredt – csakhogy nem sikerült elérnie. A körbejáró teherautó a következő 20 percben kidöntött néhány levélszekrénytartót, és összetört egy Ford Mustangot meg egy furgont. A helyszínre érkező rendőröknek végül szöges útakadállyal sikerült véget vetniük a „szellemautózásnak”. Az esetről videofelvétel készült, amely az esti hírekbe is bekerült. Íme, egy újabb eset, amikor a hírekből lesznek a hírek.

Vote it up
185
Tetszett?Szavazzon rá!