Őszibarack mascarponéval

A csilipaprika csípőssége és az őszibarack szelíd édessége remek kontrasztot ad

Hasonló receptek

Hozzávalók
12,5 dkg finom kristálycukor 2 db csillagánizs 1 cm-es rúd fahéj 1 db friss, piros csilipaprika 2 db vékony szelet friss gyömbérgyökér 1 db citrom 1 kg érett, de kemény húsú őszibarack 17,5 dkg mascarpone

Elkészítés
1. Vizet forralunk. Egy nagy lábosba 1,5 dl vizet öntünk, hozzáadunk 2 kiskanálnyi cukrot, a csillagánizst, a fahéjat, a csilit és a gyömbért. Közepes hőfokon kevergetve felolvasztjuk a cukrot, majd az egészet felforraljuk.

2. A citromot megmossuk és szárazra töröljük, a héjából levágunk három vékony csíkot. A szirupba tesszük, a hőfokot alacsonyabbra állítjuk, és csendesen főzzük.

3. Az őszibarackokat félbevágjuk és kimagozzuk. Tálba tesszük, ráöntünk annyi forrásban lévő vizet, hogy befedje, és 1–2 percig állni hagyjuk. Majd leszűrjük, és a fél barackokról lehúzzuk a héjat. 4–6 cikkelyre vágjuk, és a szirupba tesszük őket.

4. A barackot a sziruppal felforraljuk, majd a hőfokot alacsonyabbra állítjuk és 5 percig lassan főzzük, míg a gyümölcs éppen hogy megpuhul.

5. Közben a maradék cukrot a mascarponéba keverjük. Kifacsarjuk a citromot. A barackot levesszük a tűzhelyről és hozzáöntjük a citromlét. Tálkákra tálaljuk, és forrón vagy hidegen a sziruppal és a mascarponéval díszítve kínáljuk.

Tipp
Melegen palacsintával, gofrival vagy fagylalttal kínálhatjuk.

Vote it up
319
Tetszett?Szavazzon rá!