Őszibarackos kalács

Mivel őszibarackból és szinte teljesen zsírmentes krémtúróból készül, így a kalóriák miatt sem kell aggódnia

Hasonló receptek

Hozzávalók
2 db közepes őszibarack 21,5 dkg sima liszt (BL 51) 8,5 dkg teljes kiőrlésű liszt (GL 200) 4 evőkanál búzacsíra, lehetőség szerint pirítva 15 dkg porcukor 1 kiskanál szódabikarbóna 12,5 dkg zsírszegény krémtúró 1 db tojás 2 db tojásfehérje 2 evőkanál olívaolaj 1 kiskanál mandulaeszencia

Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Egy kiskanálnyi olívaolajjal kikenünk egy 23x13 cm-es gyümölcskenyér-sütőformát.

2. Az őszibarackokat lobogó vízben 20 másodpercig forraljuk, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük őket. A gyümölcsöket meghámozzuk kimagozzuk, és feldaraboljuk.

3. A sima és a teljes kiőrlésű lisztet, a búzacsírát, a cukrot és a szódabikarbónát egy nagy tálba tesszük.

4. Egy kis tálban a krémtúrót, az egész tojást, a tojásfehérjéket, az olajat és a mandulaeszenciát habosra keverjük. A lisztkupac közepén kialakítunk egy kis mélyedést, beleöntjük a krémtúrós keveréket, és átforgatjuk, éppen csak annyira, hogy a massza összeálljon. Hozzáadjuk az őszibarackot.

5. A masszát a sütőformába kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk. Körülbelül 1 óra hosszat sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e (a tésztába szúrt hústűre vagy fogpiszkálóra már nem tapad semmi). A formát rácsra tesszük, és a tésztát még 10 percig benne hagyjuk. Végül a süteményt a rácsra borítjuk, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.

Tippek
Barack helyett készíthetjük szilvával vagy nektarinnal. Ezeket ugyanúgy forrázzuk, majd meghámozzuk és kimagozzuk. Ha épp nem kapható friss barack, használhatunk befőttet is.
 

Ismerjen meg további kalácsrecepteket is: citromos kalács, narancsos-diós kalács, fonott kalács.

Vote it up
226
Tetszett?Szavazzon rá!