Tíz programajánlat a hosszú hétvégére

Szabadidős programot keres a hosszú hétvégére? Mit szólna az aktív pihenéshez?

Kapcsolódó cikkek

Ugyan hűvösebbre fordult az idő, de érdemes kimozdulni, nagyokat kirándulni és felfedezni a gyönyörű őszi erdőt. Kincskeresés, túrák és tanösvények várnak Önre és családjára. Kapcsolódjon ki a hosszú hétvégén!

Magyarországi túraútvonalak
Ha szívesen tesz rövidebb-hosszabb túrákat hétvégente az ország legkülönbözőbb vidékein, vagy csak szívesen fedezi fel Magyarország régióit, akkor az alábbi túratippeket egyenesen önnek találták ki! Ha már bejárta ezeket az útvonalakat, de szívesen megismerkedne más tájegységekkel az ország területén, a Magyar Természetbarát Szövetség oldalán széles választék várja.

Bakony-Cuha-völgy (táv: 6 km)
Útvonal: Porva-Csesznek vasútállomás – Cuha-völgy – Kőpince-barlang – Vinye vasúti megállóhely

Balatoni tanúhegyek (táv: 20 km)
Útvonal: Nemesgulács-Kisapáti vasúti megállóhely – Kisapáti – Szent György-hegy – Szigliget, Várhegy – Badacsonytördemic – Badacsonytető – Badacsonytomaj vasútállomás

Kilátás a Dunakanyarra (táv: 16 km)
Útvonal: Nagymaros-Visegrád vasúti megállóhely – Szépkilátó parkoló – Czerovszki-kő – Köves-mező – Hegyes-tető – Borostyánkő-pihenő – Zebegény vasútállomás

Mecsek-Óbányai-völgy (táv: 11 km)
Útvonal: Óbánya – Óbányai-völgy – Kisújbánya – Püspökszentlászló – Hosszúhetény

Visegrádi-hegység-Vadálló-kövek (táv: 11 km)
Útvonal: Dömös – Vadálló-kövek – Prédikálószék – Tövises-hegy – Pilisszentlászló

Hortobágyi daruvonulás
Ha valódi őszi kikapcsolódásra vágyik, látogasson el a Hortobágyra október 1. és október 31. között, és legyen szemtanúja ön is a daruvonulásnak. Garantáltan maradandó élményt nyújt a leszálló madársereg látványa, ráadásul fantasztikus fényképeket is készíthet a lenyugvó nap fényénél a madárrajról!

Geocaching országszerte
Ha szívesebben kipróbálná magát a modern kincskeresés területén, akkor szívből ajánljuk önnek ezt a játékot. A geocaching a természetjárással és a modern technikával egyesíti a kincskeresést, melyben nagy segítségére lehet egy GPS készülék. A játékot világszerte számos országban játsszák napjainkban. Magyarországon 2001 óta már több mint 3000 ládát rejtettek el, melyek arra várnak, hogy valaki megtalálja őket.

Hazai tanösvények
Ha inkább csak egy könnyed, kellemes sétát tenne a hosszú hétvége idején, akkor a tanösvényeket ajánljuk önnek. Ezek a mesterségesen létrehozott útvonalak egy adott terület természeti értékeit, jellegzetességeit mutatják be leírások, fényképek, magyarázó táblák segítségével, ezért kisgyermekeseknek is kimondottan ajánljuk.

Szálkahalmi tanösvény – Debrecen – Hortobágyi Nemzeti Park (táv: 4 km)
Téma: állatvilág, növényvilág, háziállatok
Olaszrizling – Csopak, Paloznak – Balaton-felvidéki Nemzeti Park (táv: 1,5 km)
Téma: szőlőművelés, borászat, kultúrtörténet
Malomtelelő-tó – Pörböly – Duna-Dráva Nemzeti Park (táv: 1,5 km)
Téma: vízivilág, erdőgazdálkodás, vadgazdálkodás

Vote it up
374
Tetszett?Szavazzon rá!