Tíz tipp influenza és megfázás megelőzésére

Kezdődik az influenzaszezon. Kövesse tanácsainkat, és előzze meg a bajt

Lehet, hogy „csak egy kis megfázásról” van szó, mégsem szabad figyelmen kívül hagyni, a súlyosabb tünetekkel járó influenza pedig igen veszélyes is lehet.

Naponta háromszor vegyen be kasvirágcseppet a meghűléses és influenzás időszakban. Háromhetente váltogassa más immunerősítő gyógynövényekkel, például csüdfűvel vagy aranypecsétfűvel.

Mosson kezet gyakran szappanos vízzel, különösen abban az esetben, ha a környezetében már vannak betegek.

Piszkos kézzel ne nyúljon az arcához. Ha mindig hord magával egy kis üveg kézfertőtlenítőt, az sem jelenthet gondot, hogy nincs a közelben csap.

Kerülje a kézfogást olyanokkal, akik meg vannak fázva.

Használjon hidegpárásító készüléket, hogy ellensúlyozza a központi fűtés szárító hatását.

Végezzen rendszeresen relaxációs gyakorlatokat. A stressz bizonyítottan növeli a megbetegedések kockázatát.

Pihenjen. A legtöbb ember akkor fázik meg, vagy kapja el az influenzát, amikor kimerült. A kutatások szerint már kismértékű kialvatlanság esetén is jelentősen gyengül a vírusokkal szembeni ellenállásunk.

Ápolja baráti kapcsolatait. Egy 200 férfi és nő részvételével végzett vizsgálat eredménye arra enged következtetni, hogy az erős társadalmi kapcsolatokkal rendelkező emberek jóval ritkábban fáznak meg.

Vegye igénybe az influenza elleni védőoltást. Különösen azoknak érdemes komolyan venni ezt a tanácsot, akik krónikus szív-, vese- vagy tüdőbetegségben (például asztmában, hörghurutban, tüdőtágulásban), illetve cukorbetegségben szenvednek, vagy azoknak, akiknek bármilyen okból legyengült az immunrendszerük. Ezt a védőoltást a 65 éven felülieknek is hangsúlyozottan javasolják.

Az aktív, kiegyensúlyozott nemi élet az egészségnek is jót tesz. Egy vizsgálat során azoknak a férfiaknak és nőknek a szervezetében, akik hetente legalább hetente kétszer szeretkeznek, több immunglobulin található, mint azokéban, akik ennél kevesebbszer. Ez az anyag fontos szerepet játszik a nyálkahártya betolakodók elleni védelmében.

Vote it up
358
Tetszett?Szavazzon rá!