A Fekete-erdő csillagai

Németország legjobb séfje, Harald Wohlfahrt a természet ízeit kínálja

Kapcsolódó cikkek

A fehér kabátos alak, aki a baiersbronni Schwarzwaldstube ajtajában fogad, igazi híresség a mesterszakácsok között. Harald Wohlfahrtot a New York Times 1994-ben beválasztotta a világ tíz legjobb séfje közé, s hogy méltán, azt jól mutatja a Michelin Guide három csillagja és a Gault Millau 19,5 pontja is.

Harald Wohlfahrt (56) konyhájában nagy szerepet kapnak a Fekete-erdő alapanyagai. – Nemrégiben kucsmagombát találtam a kertben – meséli lelkesen. – Aztán ott vannak a különböző zöldek is: a rukola, a vízitorma és a pitypang.

Séfünk friss alapanyagok iránti vonzódása nagyapja kertjében fogant. Máig nem felejti a frissen vágott hús varázsát és a családi lakomákat, amikor sokszor került véres és májas hurka az asztalra.

Olvasóinknak mégis hús nélküli ételeket választott. Első hallásra a vargányás gnocchi sem tűnik tipikus fekete-erdei ételnek. – A gnocchit elkészíthetjük sváb gombócként is, a hozzávalói ugyanazok – magyarázza –, de ezt a szinte a küszöb előtt növő vargányát vétek lenne kihagyni.

Útravalóul vicces életvezetési tippet is kapunk: – A hét hat napján ügyeljünk a kiegyensúlyozott étrendre. A hetedik napon aztán irány a Schwarzwaldstube, ahol tilos a kalóriákat számolni!
 

Ismerje meg a Harald Wohlfahrt által készített bazsalikomos narancsparfét is!

Vote it up
275
Tetszett?Szavazzon rá!