A Verso másodvirágzása: Toyota Verso-S

Praktikus, megbízható és gazdaságos családi járgány keresi gazdáját. Nézze meg tesztvideónkat

A Yaris Verso új változata ínycsiklandóan friss-ropogós. A Toyota azokat veszi célba, akik igazán praktikus családi járgányt keresnek: tágas belső teret és jó üzemanyag-hasznosítást.

Igen!
Elég nagy, hogy az egész család beleférjen. Dugizugok, rekeszek mindenütt, komfortossága nem marad el a várakozásoktól. És milyen gazdaságos! Hogy még ritkábban kelljen tankolni, azt ajánljuk, döntsön a külön rendelhető fokozatmentes automatikus sebességváltó (CVT) mellett.

Nem!
Az 1,3-as erőgépben kevés a szufla. Izmosabb benzinmotorral nem kapható, de egyes országokban a Toyota dízelváltozatot is kínál. A kuplung középszerű, és hiányzik a sebesség- és távolságtartó automatika.

Szóval?
Aki megbízható és gazdaságos, viszonylag tágas kocsit keres, annál a Verso-S tuti befutó. És még jól is néz ki! Ha extrákra vágyik, nem létszükséglet ugyan, de jó móka és csekély felárért beszerezhető akár az üveg panorámatető, akár a tolatókamera.

Motor: 1329 cm3
Teljesítmény: 99  LE
Végsebesség: 170 km/h
Fogyasztás: gazdaságos 5,4 l, tesztelt: 5,9 l
Tömeg: 1055 kg
CO2-kibocsátás: 125  g/km
Csomagtartó: 429  l
Hossz: 3990 mm

Alternatívák
Hasonmás A Verso-S szerelmese, de nincs oda a Toyotáért? Sebaj, a Subaru Treziája pont ugyanaz. A kettő minden ízében megegyezik, csak épp a márkajelzés más. Persze a Subarukra jellemző bokszermotort és a négykerék-meghajtást felejtse el!

Franciás fantáziadússág Habár az ázsiai autógyártók szembeötlők ebben a kategóriában, azért az európaiaknak is van mit a kirakatba tenniük. Pöpec például ez a Citroën C3 Picasso, amely szélesebb választékot kínál a motor és a kiegészítők terén.
 

Nézze meg Toyota Verso-S tesztjét!

Vote it up
303
Tetszett?Szavazzon rá!