A betörők titkos trükkjei

Hiba lenne a házi biztonsági rendszerekre költeni manapság? Ha betekint az elítélt betörők titkaiba, eldöntheti

Hát persze, hogy ismerősnek tűnök! Múlt héten jöttem kitisztítani a szőnyegeit, lemázolni a spalettáit, vagy én voltam, aki házhoz szállította az új hűtőszekrényét.

 Igazán köszönöm, hogy használhattam a mosdót, miután elvégeztem a kerti munkát a múlt héten! Miközben az említett helyiségben megfordultam, a szellőző ablakot kitámasztottam, hogy egy kicsit megkönnyítsem a tervezett visszatérésemet.

 Tetszenek ezek a virágok a ház előtt! Elárulja, hogy a tulajdonosnak van ízlése…és az ízlés azt jelenti, hogy a házon belül is szép dolgokat találok majd. A kerti játékok például, amelyeket gyermekei szoktak a ház körül hagyni szanaszét, mindig elgondolkodtatnak, hogy vajon milyen minőségi videójáték-rendszer lehet a szobájukban.

 Igen, tényleg meg szoktam nézni, hogy van-e felhalmozódott napilap kupac az ajtóban, még pizza futár szórólapot is elhelyezek néha a bejárathoz, hogy meggyőződjem arról, vajon mennyi időbe telik, amíg ön arra jár és beviszi a házba.

 Ha távolléte alatt havazik, akkor jobb, ha megkéri szomszédait, hogy hagyjanak kerék- és lábnyomokat a ház körül! A szűz hó a garázsbejárónál szinte olyan, mint egy atombiztos tipp!

 Ha bejáratát elegáns módon üveglapok is díszítik, akkor ne engedje a biztonsági rendszert felszerelő cégnek, hogy olyan helyre tegyék a kezelőfelületét, ahol könnyen ellenőrizhető, hogy be van-e kapcsolva! Ettől túl könnyű lesz az egész, így nem sok kihívás marad nekem.

 Egy jó biztonságtechnikai kivitelező a mosogató feletti ablakot riasztja be, valamint az emeleti ablakokat, amelyeken keresztül hozzáférhető a hálószoba, ahol sokan az ékszereiket is tartják. Mozgásérzékelők kihelyezése sem elvetendő gondolat a háznak ezen a részein.

 Zuhog az eső. Ön küszködik az esernyőjével, és véletlenül elfelejti kulcsra zárni a bejárati ajtót – mindez teljesen érthető. Vegye figyelembe ugyanakkor: én nem megyek szabadságra csupán azért, mert rossz az idő!

 Először mindig kopogok. Ha netán válaszolna, akkor útbaigazítást kérek, vagy felajánlom csatorna-tisztítói szolgálataimat. (Inkább ne bízzon meg vele!)

 Tényleg azt hiszi, hogy a zoknis fiókba nem nézek bele? Mindig ellenőrzöm a ruhásfiókokat, az éjjeli szekrényt és a gyógyszeres vitrint.

 Van egy hasznos tanácsom: szinte soha nem megyek be a gyerekszobába.

 Önnek tökéletesen igaza van: arra nem lesz elég időm, hogy feltörjem a széfet, ahol értékit tartja. Ha azonban nincs stabilan rögzítve, akkor magammal viszem!

 Egy hangosan szóló tévé vagy rádió sokkal jobban eltántorít, mint a legjobb riasztórendszer. Ha nehezére esik bekapcsolva hagyni a televíziót, amikor házon kívül van, akkor szerezzen be egy olyan kis olcsó készüléket, ami szimulálja az igazi tévék által keltett villódzást a falon.

 Néha csíptetős írótáblával láthat engem, máskor kertésznek öltözöm, és van nálam gereblye is. Mindent megteszek, hogy soha ne tűnjek gonosztevőnek.

 Ami a legjobban zavar: a hangos kutyák és a minden lében kanál szomszédok!

 Betöröm az ablakot, hogy bejussak, még akkor is, ha ezzel egy kis zajt keltek. Ha a szomszéd meghallja ezt, akkor abbahagyja, amit éppen csinál, és elkezd figyelni, hogy ismétlődik-e a hang. Ha ugyanis többet nem hallja, akkor visszatér a tevékenységéhez. Ilyen az emberi természet!

 A riasztórendszer csak akkor működik, ha be is van kapcsolva. Nem panaszkodásból mondom, de mégis miért fizetett olyan sokat azért a hiper-szuper biztonsági rendszerért, ha elfelejti aktiválni, amikor kilép az ajtón?

 Szeretek bekukucskálni az ablakon. Megnézem, hogy otthon vannak-e, és kinézem magamnak, hogy melyik nagyképernyős tévét vagy videójáték-rendszert szeretném. Kocsikázom vagy sétálok egyet a környéken az este során, hogy mielőtt a sötétítőket behúznák, szemezgessek a lehetőségek közül.

 Nem javaslom, hogy közhírré tegye vakációját a Facebook oldalán. Még annál is könnyebb kinyomozni, hogy hol lakik, mint azt gondolná.

 Zárja be az ablakot! Az ön számára egy résnyire nyitva hagyott ablak a nap folyamán egy remek módja annak, hogy beengedjen a szobába egy kis friss levegőt, számomra viszont nem más, mint egy visszautasíthatatlan meghívás.

 Ha nincs válasz a kopogásra, akkor azonnal megpróbálkozom az ajtóval. Előfordul, hogy megütöm a főnyereményt, és minden további nélkül, egyszerűen besétálok.

Vote it up
281
Tetszett?Szavazzon rá!