A bosszantó emberek kezelésének hét titka

Az alábbi trükkökkel „helyre teheti” azokat az embereket, akik halálra idegesítik

Konfrontálódjon velük!
Ne féljen szembenézni azokkal az emberekkel, akiket legszívesebben mindig csak kerülne! A legtöbb esetben csupán már egyetlen beszélgetés is elhozza a megoldást.

Szedje össze a gondolatait!
A fontos beszélgetések előtt sétáljon egyet, vagy vegyen néhány nagy levegőt! Ez segíthet elkerülni azt, hogy nekitámadjon a másiknak, vagy hogy megbántsa őt.

Kezdje kérdéssel!
Kérdezze meg a másiktól, hogy van-e ideje és szándéka megbeszélni a dolgokat! Ha a válasz nem, akkor várjon a következő alkalomra! Ha azonban a válasz igen, akkor kezdje a beszélgetést azzal, hogy kifejezi, milyen sokat is jelent a vele való kapcsolat az ön számára!

Fogalmazzon finoman!
Emlékeztesse magát arra, hogy szorítsa a kritikát a szükséges minimumra! Képzelje el, hogy a társalgás jól sikerül, és egymás jobb megértéséhez vezet!

Adja a teljes figyelmét!
Ha nyitott kérdéseket tesz fel neki, akkor úgy fogja érezni, hogy meghallgatják, és nagyobb esély van arra, hogy megfontolja az ön által mondottakat. Alapvető fontosságú, hogy hagyjon időt neki arra, hogy válaszoljon, és ne csak beszéljen folyamatosan, megállás nélkül!

Ismerje el, ha hibázott!
Vegye tudomásul, ha netán fájdalmat okozott azzal, amit tett (vagy mondott), és oldja fel az ebből eredő feszültséget!

Fogadja el a végkifejletet!
Nem minden esetben lehetséges a megoldás. A lényeg az, hogy ön megpróbálta; a többiről már nem ön tehet!

Vote it up
222
Tetszett?Szavazzon rá!