A grillguruk hétpecsétes titkai

A kerti sütés mesterei szerint az alábbi eszközök nélkülözhetetlenek

Permetező
Bob Gregory mestersütő almalét fúj a pecsenyékre. – Ez édeskés füstízt ad, és mahagóniszínt kölcsönöz a húsnak – mondja.

Festőecset
– A mártásokhoz jófajta mázolóecsetet használok – árulja el Bobby Flay főszakács. A konyhafelszerelési szaküzletek jó minőségű, de drága ecseteket árulnak.

Öntöttvas serpenyő
Jamie Purviance nem a serpenyőben, hanem a serpenyő alatt grillezi a csirkét. – A súlytól szebben barnul a bőr, gyorsabban megsül a hús, magyarázza a szakértő. A sütőlemezre rakott tégla is megfelel.

Rugós nyelű fogó
– Ne döfködje, hanem forgassa! – figyelmeztet Steven Raichlen szakíró. A pecsenyevillával szurkált húsból elcsorog az ízletes lé.
 

Ismerjen meg szokatlan grilleznivalókat! Tudta például, hogy érdemes próbát tenni a dinnyével és a piskótával is? 

Vote it up
64
Tetszett?Szavazzon rá!