A gyomirtás trükkjei

Akadályozza meg az alábbi kilenc egyszerű módszerrel, hogy a gyomnövények elszaporodjanak a kertjében

Szódabikarbóna
Szeretné megoldani biztonságos módon, hogy a gyom és a dudva benője a terasz, a kocsibeálló vagy a sétaösvények közeit? Szórjon egy maréknyi szódabikarbónát a beton lépőkövekre, és egyszerűen seperje a hézagokba! A megnövekedett nátriumtartalom kevésbé kellemes lakóhellyé teszi innentől kezdve ezeket a részeket a gyermekláncfű és társai számára. Egyébként tudta, hogy a szódabikarbóna a legjobb takarítószer is egyben, de ezen túl is sok más területen használható?

Bórax
Gyűrje le a ház körül terjeszkedő gyomokat azáltal, hogy bóraxot fröcsköl azokba a repedésekbe, amelyekből korábban látta őket kinőni! Így már azelőtt kiirtja onnan őket, mielőtt esélyük lenne kinőni. Ha a háza alapja körül használja, akkor a hangyákat és az egyéb hatlábú behatolókat s megakadályozza abban, hogy illetéktelenül behatoljanak az épületbe. Nagyon óvatosan használja ezt a növények számára mérgező vegyszert! Jó ha tudja viszont, hogy remek szőnyegtisztító is egyben 


Időnként igencsak nehéz lehet megszabadulni a házhoz vezető ösvény réseiben megtelepedett gazoktól. A só azonban megteszi a magáét! Készítsen oldatot egy pohár sóból és két pohár vízből, majd forralja fel a keveréket! Öntse közvetlenül a gyomnövényekre, hogy kiirtsa őket! Egy másik, szintén hatásos módszer az, ha sót szór a gazra és a nem kívánt fűfélékre, amelyek például a terasz téglái közül bújnak elő. Ezután be lehet locsolni vízzel, vagy hagyni, hogy az eső elvégezze a munkát ön helyett. Kíváncsi, mi mindenre jó még a só?

Ecet
Elharapózott a pitypangjárvány a kertben vagy a ház körül? Tüntesse el őket örökre azáltal, hogy hígítatlan fehér- vagy almaecettel lespricceli őket! A szezon elején kapjon minden növény egy spriccelést az ecetből középtájon vagy a virág közepére, mielőtt termést hozna. Irányítson még egy lövést a talaj közelében a növény szárára is, hogy az ecet leszivároghasson a gyökerekhez is! Vegye figyelembe az időjárást is, ugyanis ha másnap esik az eső, akkor meg kell ismételni a műveletet! Tudta, hogy az ecet a vasalás során is sokat segít, és gyógyszerként is használható?

Hipó
Úgy tűnik, hogy a gyomnövények boldogan tenyésznek a kirakott ösvény réseiben? Öntsön rájuk egy kevés hígítatlan fehérítőt! Egy-két nap múlva egyszerűen és könnyedén kihúzhatja őket, a folyadék pedig megakadályozza, hogy újra kinőjenek. Ügyeljen arra, hogy ne juttasson fehérítőt a pázsitra vagy az ösvény melletti virágágyásokra!

Vodka
Könnyen és gyorsan készíthet gyomirtót, ha 30 ml vodkát összekever néhány csepp mosogatószerrel és két pohár vízzel egy spricniben. Permetezze a keveréket a gyomnövény leveleire, amíg le nem csepeg. Dél körül, egy napsütéses napon tegye ezt azokon a gyomokon, amelyeket közvetlenül ér a nap fénye, mert az alkohol lebontja a viaszos kutikulát, amely a leveleket borítja, és ezáltal a növények kitetté válnak a nap sugárzására, a kiszáradásra! A módszer árnyékban nem működik. Gondolta volna, hogy a vodka ékszertiszításra is jó?

WD-40
Ez a multi funkciós csavarlazító, tisztító és kenőanyag gyomirtónak is kiváló. Ne engedje, hogy a bosszantó, szúrós gyomnövények, mint a bogáncs tönkretegyék az udvarát vagy a kertjét! Fújja le őket WD-40-nel, és hagyja őket elszárad, kipusztulni! Nem túlzás, hogy a WD-40 ezen túl is ezernyi területen használható.

Műanyag palackok
Növényvédő szerek alkalmazása esetén a gyomirtás során nagyon elővigyázatosnak kell lenni, hogy akaratlanul ne permetezzen le más növényeket, mert akkor azok is elpusztulnak. Annak érdekében, hogy izolálja a kiirtandó gyomokat, vágjon ketté egy kétliteres műanyag palackot, és annak felső részét helyezze arra a növényre, amelyet le akar permetezni! Ezután irányítsa a permetezőt a palack szájához, és árassza el belül gyomirtóval a körülhatárolt területet! Várja meg, amíg leülepedik a vegyszer, majd helyezze a félbevágott palackot a következő kiszemelt gyomnövény fölé! Mindig használjon védőszemüveget és kesztyűt, amikor kertjében vegyszereket alkalmaz!

Zuhanyzófüggöny
Azok a régi zuhanyzófüggönyök szintén kapóra jönnek majd, amikor legközelebb tereprendezést végez sóderrel és kéregdarabkákkal. Mindössze az a dolga, hogy elhelyezze a régi függönyt a talajtakaró anyagok alatt, hogy megakadályozza a bosszantó gyomok kikandikálását.

Vote it up
278
Tetszett?Szavazzon rá!