A házassági tanácsadók titkai

A szakértők elárulták nekünk, mi is jár valójában a fejükben, miközben zajlik a párterápia

1. Imádom azokat a párokat, akik veszekednek a váróteremben. Ők még legalább törődnek egymással egyáltalán. Ha egyikük vagy mindketten közömbösnek tűnnek, sokkal nehezebb dolgom van.

2. Amikor ön azt mondja: „az érzéseim megváltoztak”, akkor tudom, hogy valószínűleg megcsalja partnerét.

3. Néha azt mondom a pároknak: „A következő találkozónkig tilos a szex. Nem érhetnek a másikhoz, semmiféleképpen.” Amit valójában remélek azonban az az, hogy nem tudják betartani, és a közös lázadás élménye egy kicsit összekovácsolja őket.

4. Jobban érzi magát attól talán, hogy a házassága problémáiról beszélget egy jó baráttal, de ez csak tovább ront a helyzeten. Soha ne beszéljen kívülállókkal a házassága olyan dolgairól, amelyeket még nem beszélt meg házastársával.

5. Nem fogom azt mondani egy párnak, hogy elképzelésem sincs, hogy miért vannak együtt. Esetleg azért vehetnék a lapot, amikor olyat mondok, hogy: „Mindkét félnek el kell döntenie, hogy számukra ez a kapcsolat, így, ebben a formában tud-e működni hosszú távon”!

6. Mit várnak, mit mondhatnék? „Nőjenek fel!” „Elég a nyafogásból!” „Kezdjenek valamit az életükkel!” Amikor ezek jutnak eszembe, akkor tudom, hogy szabadságra kell mennem.

7. Ne próbáljon meggyőzni arról, hogy önnek van igaza! A legtöbb házasságban egyik félnek sincs.

8. Igen, érdemes mérgesen elaludni! Ha tényleg megpróbálja megoldani a másikkal a problémáját, mielőtt vízszintesbe kerülne, mindketten alváshiányosak és ingerlékenyek lesznek másnap. Inkább aludják ki magukat, és beszéljék meg a dolgot kipihenten!

További titkok
• Ha százszázalékosan őszinte akarok lenni, akkor nagyon sok párnak megmondanám „Nem gondolom, hogy önöknek tényleg együtt kellene lennie”.

• Az nem elég, ha minden héten eljönnek az ülésre. A „kedvencem” az a házaspár, akik mindig eljönnek a megbeszélt terápiás találkozókra, majd távoznak, és pontosan ugyanúgy viselkednek egymással, mint ahogy azelőtt és mindig is szoktak, mintha mi sem történt volna.

• Tisztában vannak azzal, hogy milyen szánalmasan kicsinyes dolgok hagyják el a szájukat? Tényleg számít, hogy a törölköző a megfelelő módon lett-e összehajtogatva vagy sem?

• Minél hamarabb elkezdjük a közös munkát, annál hamarabb van esély megoldani azt, és annál kevesebbe fog kerülni a terápia.

• Ne legyen az az elvárása, hogy a házastársa minden szükségletét maradéktalanul ki tudja elégíteni. Nem lehet egyszerre minden: a szeretője, a legjobb barátja, a masszőre, a teniszpartnere és a bizalmasa. Más kapcsolatokra is szüksége van a házasságon kívül, hogy ezeket a szerepeket ők töltsék be.

• Az a fél, aki panaszkodik arról, mi történt a múltban, többnyire pontosan az, aki inkább okozója a problémának, mint az a fél, akiről panaszkodnak.

9. Három jele annak, hogy egy párkapcsolat kudarcra ítéltetett: sértegetés, ujjal mutogatás, és amikor egyik vagy mindkét fél képtelen akár a legkisebb felelősséget is vállalni a kialakult helyzetért.

10. Időnként előfordul, hogy két ember szereti ugyan egymást, de annyira eltérő az életstílusuk, hogy azt javaslom nekik, hogy lakjanak ikerházban, azaz együtt is, de lényegében külön. Különösen hangzik, de van, akinél működik.

11. Voltak olyan párok, akikről úgy gondoltam, hogy semmi esélyük, de mégis együtt maradtak. Ennek oka legtöbbször az, hogy mindkét fél hajlandó tenni ezért. De néha csak túl működésképtelenek ahhoz egymagukban, hogy elhagyják egymást.

12. Az a hatalmas jelentőségű tény, amit sajnos a legtöbb nő egyáltalán nem ért: a férfi nem gondolatolvasó. Ha nem mondja meg neki, mit érez, nem fogja tudni. Az a hatalmas jelentőségű tény, amit pedig a férfiak legnagyobb része nem ért, hogy ha nem hajlandó elismerni feleségét az egész nap folyamán, akkor ő nem fogja fogadni az intim közeledést éjszaka.

13. Ha arra a kérdésre, hogy mióta vannak problémáik, a válasz az, hogy „Tíz éve”, akkor sajnálom, de nem fognak megjavulni a dolgok tíz perc vagy akár tíz ülés alatt!
 

Kíváncsi más szakemberek titkaira is? Ismerje meg és hasznosítsa a pilóták, az állatorvosok, a kórházi nővérek, a fogorvosok, a profi fotósok, a tévészakácsok, a pincérek, a sebészeka rendszergazdák és a kardiológusok műhelytitkait!

Vote it up
196
Tetszett?Szavazzon rá!