A hívatlan négylábúak távoltartása

Bosszantják a kertjébe beszökdöső kutyák és macskák? Íme, öt tipp az elűzésükre

Kávézacc
Nem fog többé felmerülni egy cicában sem, hogy ágyásait latrinának nézze, ha ön gondosan körbeveszi azokat elhasznált kávéőrleménnyel. Mellesleg nem is rossz tápanyag a növényeknek.

Molyirtó
Ne dobja ki régi molyirtó labdacsait! Helyezze el elszórtan a kertben a veteményes és a virágágyásai körül, hogy távol tartsa ezzel a kutyákat, a macskákat és a rágcsálókat! Az állatok ugyanis gyűlölik ennek a szagát.

Narancs
A szomszéd macskája még mindig összetéveszti az ön gyepét a saját macskaalmával? Finoman irányítsa őt máshová azáltal, hogy a „bevett helyei” köré narancshéj és a fent említett kávézacc keverékét helyezi el. Ha ezután sem veszik a lapot, tegyen ki még egy adagot, és próbálja meg egy kis vízzel megnedvesíti az anyagot.

Ragasztószalag
Akadályozza meg, hogy a pimasz macskák kaparásszák szépséges bútorait! Szórjon őrölt pirospaprikát egy ragasztószalagra, és rögzítse fel azokra a területekre, amelyeket meg akar óvni! Mivel ki nem állják ezt a szagot, érteni fogják az utalást.

Ecet
Egyes állatok, beleértve a macskákat, a kutyákat és a nyulakat, ki nem állhatják az ecet szagát, még akkor sem, ha már megszáradt. Távol tarthatja ezeket a hívatlan látogatókat a kertjétől azzel, ha néhány kiselejtezett rongyot fehérecetbe márt, és a zöldségek körül a karókra erősíti. Hét-tíz naponként érdemes a rongyokat újra megnedvesíteni ecettel.

Vote it up
335
Tetszett?Szavazzon rá!