A körömlakklemosó tíz meglepő haszna

Íme, néhány régi és újabb trükk, hogy az eredeti célján túl mire jó még ez a remek oldószer

Tintafoltok eltávolítása
Ha a szappan és a víz nem viszi le a tintafoltokat a kezéről, ez azt jelenti, hogy a tinta nem oldódik vízben. Próbálkozzon inkább körömlakklemosóval! Fogjon egy vattadarabot, és törölgesse meg a bőrfelületet az oldattal. Ha a tintafoltok eltűntek, mosson kezet szappannal. A körömlakklemosó például a ruhaszárító dobjáról is képes eltávolítani a tintát. Persze akad más meglepő tisztítószer is tinta ellen.

Festék lemosása az ablakról
Mázolás után festékfoltokat hagytak a mesterek az ablaküvegen? Egy jól szellőző helyen apránként vigye fel a körömlakklemosót egy vattapamaccsal. Hagyja rajta pár percig a festékes részeken, majd dörzsölje le egy ruhával. Ha kész, törölje át az egész felületet nedves ronggyal!

Matricák eltüntetése üvegről
Az árcédulák levakargatása az üvegtárgyakról néha elég zűrös munka, ráadásul gyakran visszamarad egy ragasztóréteg, mely vonzza a koszt. Szedje le a matricákat és tisztítsa le a maradék ragasztót úgy, hogy megtörölgeti acetonos körömlakklemosóval! Ugyanez a módszer fémből készült felületeken is alkalmazható a matricák és ragasztó ellen.

Olvadt műanyag feloldása
Előfordult már, hogy túl közel került a műanyag kenyeres- vagy zsemlészacskó a forró szendvicssütőhöz? Az így kialakuló helyzet igazi takarítási kihívást jelent. Ne hagyja, hogy egy kis olvadt műanyag tönketegyen egy hibátlanul működő eszközt! Távolítsa el a ragadós piszkot körömlakklemosóval. Először is húzza ki a sütőt, és várja meg, míg kihűl. Ezután öntsön egy kevés körömlakklemosót egy puha rongyra, és finoman dörzsölje meg vele a szennyeződést. Ha az olvadt műanyag lejött, törölje át nedves ruhával, és szárítsa meg papírtörlővel. A sütő máris kész a következő kör szendvics elkészítésére! Ez a megoldás a hajsütővas esetében is működik.

Pillanatragasztó eltávolítása
A pillanatragasztó makacsul ragad szinte mindenhez, az ön bőrét is beleértve. Ha megpróbálja lehámozni az ujjairól, azzal csak károsítja a bőrt. Inkább itasson át egy vattagolyót acetonos körömlakklemosóval, és tartsa rajta a bőrfelületen, amíg a ragasztó feloldódik.

Műbőr cipők tisztítása
A lakkbőr cipők egy idő után nem ragyognak, hanem horzsolásnyomok keletkeznek rajtuk, ahogy a fehér vagy világos színű műbőr cipőkön is. A nyomok eltüntetéséhez finoman, de intenzíven dörzsölje meg őket körömlakklemosóval átitatott puha ronggyal vagy papír törlőkendővel. Ezután nedves ruhával törölje le a felesleget. Ha nem elégedett az eredménnyel, kipróbálhatja a sampont is.

Karórák tisztán tartása
Megelégelte, hogy karórájára nézve csak csúnya karcolásokat lát a pontos idő helyett? Szabaduljon meg tőlük körömlakklemosóval! Ha az óra üvege törhetetlen műanyagból készült, dörzsölje meg a karcolásokat a folyadékkal, amíg elhalványulnak vagy eltűnnek. A karóra fém részeit, illetve ékszereit pedig így tisztíthatja meg.

Billentyűzettisztítás
A számítógép billentyűzete könnyen tisztán tartható körömlakklemosó és egy régi fogkefe segítségével. Csak nedvesítse meg a kefét, és finoman dörzsölje meg vele a billentyűket.

Hibajavító folyadék hígítása
Ha a hibajavító vagy egy régi körömlakk besűrűsödik, oldja fel újra körömlakklemosóval! Csepegtessen pár cseppet az üvegbe, majd rázza össze. Ha szükséges, adjon hozzá még egy keveset, amíg a kívánt sűrűséget eléri.

Porcelántisztítás
Csontporcelánjain az évekig tartó használat különféle foltokat hagyott? Csinosítsa ki készletét úgy, hogy a szennyezett részeket körömlakklemosóval dörzsöli be. Egy vattapamaccsal tisztítsa le a foltokat, majd a szokott módon mosogassa el az edényeket.
 

Szeretné tudni, mire lehet jó még például az alufólia, a mikró, a radír, a sampon vagy a befőttesgumi? Kattintson!

Vote it up
573
Tetszett?Szavazzon rá!