A kapcsolatápolás tíz módja

Így teheti igazán hangulatossá, örömtelivé és emlékezetessé a szeretteivel, barátaival együtt töltött időt

1. Újra tanuljanak meg játszani. Időnként dobják le komolykodó, felnőtt személyiségüket, s váljanak fiatalossá. Nem gyerekessé – az mást jelent, és nem ez a cél –, hanem gyermekivé, azaz megint egy ifjú szemével nézzenek a világra, kíváncsisággal, rácsodálkozással, önfeledt örömmel és lelkesedéssel.

2. A kártyacsata vagy a társasozás frissítik az elmét, és erősítik a generációk közötti kapcsolatot.

3. Jó időben sétáljanak egy szép, füves parkban vagy a belvárosban, és közben fagylaltozzanak.

4. Rendszeresen kapcsolódjanak ki a hétköznapokból, kirándulásokat téve a természetben. Ne otthon, a tévé előtt töltsék az időt. A családdal, barátokkal fedezzenek föl egy festői helyet, amely aztán kedvelt túracélponttá válhat. Egy gondozott városi park is jótékony felüdülést nyújthat.

5. A legközelebbi tónál béreljenek a párjával vagy gyermekeivel csónakot, vízibiciklit, és töltsenek el néhány kellemes órát a vízen.

6. Kint a zöldben álljanak meg néha, és vegyék szemügyre a természet csodáit, a fákat, virágokat, madarakat, naplementét. Feledjék el a napi gondokat, s adják át magukat az élménynek. Az egyszerű örömök közös átélése legalább olyan hangulatjavító hatású, mint egy költségesebb szórakozás.

7. Olvassanak fel egymásnak. Kedvenc gyerekkönyvük talán a legjobb választás, de egy szép vers, gondolatébresztő írás vagy humoros novella is feledhetetlen szórakozást nyújthat.

8. Ha kocsival hordja a gyerek(ek)et az iskolába, énekeljenek útközben. Leköti a figyelmet, jókedvre hangol, és még az utazási hányinger ellen is hat.

9. Ha tud vagy tudnak hangszeren játszani, a legközelebbi családi, baráti összejövetelen koncertezzenek. Muzikális emberek számára a közös zenélés, éneklés mindennél többet ér.

10. Sötétedés után is menjenek ki sétálni, és tekintsenek föl az éjszakai égboltra. Szemléljék meg a csillagokat és a holdat, s törekedjenek elmélyedni a látványban, az űr szédítő végtelenségében. Felemelő közös élményben lesz részük.

Vote it up
54
Tetszett?Szavazzon rá!