A lefolyómániás macska

Miként három alábbi történetünk is illusztrálja, egyáltalán nem csak az embereknek vannak fura szokásaik

Kapcsolódó cikkek

A macskám imádja a lefolyókat. Van valami a csövön lefelé örvénylő vízben, ami lenyűgözi. Amikor a vécéajtó be van csukva, odakinn várakozik, orrát az alján lévő nyílásra nyomva. Az öblítés hangját hallva hátrébb ugrik, majd miután kinyílt az ajtó, beszalad, és mellső mancsait a vécécsésze szélére teszi. Így figyeli elragadtatva a modern vízvezeték csodáit. Néha a konyhai mosogatóban ül és bűvöli a lefolyót, farkát feje fölött lóbálva.

Egy este nézte, ahogy fürdővizet engedek, és közben rájött, hogyan idézheti elő a csodát ő maga. Miközben bedugtam a dugót, minden mozdulatomat figyelte. Megnyitottam a csapot, és egyszer csak fény gyúlt kis macskaagyában. Óvatosan odanyúlt, és kihúzta a dugót a lefolyóból, majd elragadtatva nézte, ahogy lefolyik a fürdővizem. Bosszúsan tettem vissza a dugót, és újra megnyitottam a csapot. Amikor a víz már majdnem a hasáig ért, odanyúlt, és kihúzta a dugót.

Nem tudtam nem nevetni. Kiemeltem a kádból. De egy perc múlva már újra ott volt, kihúzta a dugót, és boldogan rázta a farkát, miközben a víz áramlott lefelé a mancsai körül.

Azóta soha nem mehet be a fürdőszobába. Ehelyett az ajtó alatti résen át figyel engem, és várja a víz lefolyásának hangját.
Amy Willing

Játékgyűjtő
Golden retrieverünk, Rupert plüss­állatgyűjteményének éke Minkey (a majom), Octopussey (a polip) és Ellie (az elefánt). Jobban vigyáz rájuk, mint bármelyik gyerek. Bár már évek óta megvannak, szinte egy folt sincs rajtuk. Örül minden új sípolós játéknak, de mindig visszatér Minkey-hez, Octopussey-hoz és Ellie-hez.

Játékait a füvön szokta hagyni. Reggelente előveszi az egyiket, és azzal üdvözli a feleségemet, a vendégeknek pedig megmutatja őket.

Fiatalabb korában volt egy kerti tusolónk. Minkey, Octopussey és Ellie a füvön hevert, ezért megszidtam Rupertet, amiért vizesek lettek a játékai, majd felakasztottam őket száradni. Azóta valahányszor esik az eső, ő addig ugat, míg fel nem akasztjuk őket száradni.
Bob Morton

Bob kontra gyerekek
A fiamnak mindennap gyógytornáznia kell. A kezelés része a trambulin, ami jó móka és remek edzés. A gyerekek persze nem tekintik gyógyászati segédeszköznek, ezért gyakran támad nézeteltérés hármójuk között, hogy ki következik. Rosszul vagyok, amikor azt hallom: – Mamaaa! Camden/ Annalise/Brennah nem akar lejönni a trambulinról!

Egyszer épp vacsorát főztem, amikor felharsant: – Mamaaa! Bob nem akar lejönni a trambulinról! – Micsoda? Nincs is Bob nevű gyerekem! Erre a névre csak az egyik kecskénk hallgat. Kimentem, és valóban Bob, a kecske állt a trambulinon! Többé egyik gyerek sem panaszkodott a másikra. Attól fogva Bob termett ott egy pillanat alatt, amint valaki használni merészelte az ugrálót.
Fiona Mackie

Vote it up
101
Tetszett?Szavazzon rá!