A legjobb titkos hozzávalók

Dobja fel kedvenc receptjeit az alábbi összetevőkkel, és el fog csodálkozni, mennyivel finomabbak lesznek

Kapcsolódó cikkek

Tökéletes sült hús: kávéval
Az igazán gazdag, aromás ízhez keverjen finomra őrölt kávét a hús bedörzsölésére használt fűszerkeverékbe. Különösen jó összeállítás egy kevés kávé paprikával, chiliporral, római köménnyel, sóval és frissen őrölt borssal kombinálva. Adhat hozzá egy árnyalatnyi cukrot is.

Dobja fel a rántottát egy kis krémsajttal
Ha egyszer kipróbálja ezt az ételt, soha többé nem készíti a tojást más módon. A krémsajt ellenállhatatlanul krémessé teszi a rántotta állagát. Olvasszon fel 2 evőkanál vajat és 4-5 evőkanál krémsajtot egy serpenyőben, majd adja hozzá a felvert tojást. Süsse közepes vagy alacsony hőfokon, épp csak addig, amíg a tojás megszilárdul, de még szaftos marad.

Tegye nem mindennapivá a burgonyasalátát tormával
A krumplisaláta a majonéztől lágy és krémes, az ecettől pedig pikáns és savanykás. Ha igazán káprázatossá akarja tenni, készítse el a kedvenc krumplisaláta-receptje alapján, és egyszerűen keverjen hozzá egy-két teáskanál kész tormakrémet.

Alakítsa át a tésztaszószokat tejföllel
A szósznak gazdag ízt kölcsönöz, ha 1/8 rész tejfölt is kever hozzá. Főzze alacsony hőmérsékleten, amíg a tejföl alaposan elkeveredik. Takaréklángon melegen tarthatja, de ügyeljen, hogy ne forrjon fel, mivel ettől a tejföl kicsapódik.

Süssön szaftos húsgolyókat almaszósszal
Ezt a trükköt már nagyanyáink is ismerték. Keverjen össze 650 g darált marha- vagy sertéshúst, 2 felvert tojást, egy 2,5 dl-es bögrényi kenyérmorzsát, ugyanennyi almaszószt ill. párolt almát, 1 teáskanál sót, és ízlés szerint frissen őrölt feketeborsot. Formázzon belőle labdácskákat, és forgassa meg lisztben. Egy serpenyőben először pirítsa meg a húsgolyókat, majd adja hozzá a kedvenc tésztamártását, és alacsony lángon főzze készre.

Rántott csirke magasabb szinten: sajtos krékerrel
Használjon a panírozáshoz sajtos krékert! Először áztassa a csirkehúst 2-4 órára tejbe és frissen facsart citromlébe, majd forgassa meg fűszeres lisztben, felvert tojásban, végül az összetört sajtos kekszben. Süsse serpenyőben vagy sütőben, ahogy szokta.

Ínycsiklandó sült karaj paradicsomlével
Keverjen össze 3,5 dl fűszeres paradicsom- vagy vegyes zöldséglevet 1,5 dl barack- vagy ananászlével, 1,25 dl fűszeres barbecue-szósszal és 1 teáskanál Worcestershire szósszal. Tegyen 1,5 kg csontozott sertéskarajt egy nagy tepsibe, öntse le a keverékkel, tegyen rá fóliát, és 175°C-on körülbelül 2 óra alatt süsse puhára.

Szeretne megismerni további filléres konyhai praktikákat? Kattintson!

Vote it up
246
Tetszett?Szavazzon rá!