A legnagyszerűbb pillanatok

A 39 éves Ricky Martin az év elején új nagylemezt adott ki, turnézni kezdett – és hálás embernek tartja magát

Megjelent: 2011. július

Kapcsolódó cikkek

A Puerto Ricó-i születésű Ricky Martin a spanyol nyelvű országokban már táncos és popsztár volt 1999-ben is, amikor első angol nyelvű albumának Livin’ La Vida Loca című számával az egyre népszerűsödő latin zene ikonjává vált világszerte. Ezután újabb albumok és nemzetközi turnék következtek.

2008-ban béranya által világra hozott ikerfiúk, Matteo és Valentino édesapja lett. Tavaly jelentette meg önéletrajzát, amelyben nyíltan vállalja homoszexualitását.

Az énekes idén adta ki kilencedik nagylemezét Music + Soul + Sex címen, és három év óta először újabb koncertkörútra indult.

Martin ezúttal a gyerekeiről, pályájáról és a Ricky Martin Alapítványról beszél, amely az indiai gyermekprostitúció ellen harcol, és Puerto Ricó-i iskoláknak adományoz hangszereket.

Reader’s Digest: A könyvéből úgy tűnik, mintha ez lenne élete legjobb időszaka.
Ricky Martin: Abszolút. Hálás ember vagyok. Jól érzem magam a gyermekeim miatt, mert teljesen nyitott az életem és mert most először nem félek semmilyen kérdésre válaszolni.

RD: Érdemes volt olyan sokáig titkolnia a homoszexualitását?
RM: Ha tudtam volna, hogy ilyen könnyű lesz, már évekkel ezelőtt elmondtam volna. De egyszerűen képtelen voltam megtenni. A társadalmi konvenciók miatt meg amiatt, amit ez a zenei világban jelent, és a kultúrám, a hitem és attól való félelmem miatt, hogy nem fognak elfogadni.

RD: Ma már egészen más a homoszexualitás megítélése, mint korábban. Ön szerint sok mindennek kellene még megváltoznia?
RM: Persze. Még mindig léteznek sztereotípiák. Nem az a baj velük, hogy hazugságok, hanem az, hogy féligazságok. A könyvemet azért írtam, mert fel kellett szabadítanom önmagamat. A fiaim kedvéért tudatosítanom kellett magamban mindazokat a dolgokat, amelyeken keresztülmentem, mielőtt ők megérkeztek az életembe, és hogy mit jelentenek az életemben a sebeim gyógyulása szempontjából.

RD: Mi változtatta meg önt leginkább? A gyermekei? Az, hogy Indiába utazott [humanitárius küldetésben 2002-ben]? Vagy ennek a könyvnek a megírása?
RM: Nem tudtam volna megírni ezt a könyvet, ha nem utazom el Indiába. Ez nagyon különös. Miért az elfogadás? Mert fiaim lettek. Miért lettek fiaim? A humanitárius munkám miatt. Miért kezdtem el a humanitárius munkát? Az indiai útjaim miatt. Logikusan összefügg minden.

RD: Luxusban él tizenkét éves kora óta. Az indiai utazás hozzásegítette, hogy ráébredjen, mennyire szerencsés?
RM: Ezt már korábban is tudtam. Tizenhárom-tizennégy évesen dolgoztam az UNICEF-nek Brazíliában.

RD: Hogyan tud főállású apa és Ricky Martin lenni egyszerre? Felfogadhatott volna dadusokat, mégis mindent egyedül csinál.
RM: Amikor elutazom, anyukám segít nekem, de kizárólag én vagyok felelős a gyermekeimért. Három napnál többet soha nem töltenek nélkülem a srácok.

RD: Vagyis örökre búcsút mondott a világ körüli turnéknak?
RM: Ott vannak a nyarak. A gyerekek a jövőben is velem lesznek – már van útlevelük. Sokat tanultam Céline Diontól és Madonnától. Sting együtt utazik az egész családjával. De én azt akarom, hogy a gyerekeim a kortársaikkal együtt járjanak iskolába.

Eredetileg örökbefogadáson gondolkodtam. Aztán megismerkedtem a béranyaság világával

RD: Két kisfiú édesapjaként milyen az otthoni élete?
RM: Valamikor éjszakai ember voltam. Most a srácok fél nyolc-nyolckor már ébren vannak. Megreggelizünk, tévézünk, aztán átöltöztetem őket. Tíz-fél tizenegykor lemegyünk a parkba. Dél körül fürdetés, ebéd, megkapják a cumisüvegüket, aztán kettőtől négyig alvás. Utána kapnak egy kis gyümölcslét és uzsonnát, és irány megint a park. Nyolckor megfürdetem őket, és kilenckor már mars az ágyba.

RD: Milyenek voltak az első napok?
RM: Nehezek. Az első hat-nyolc hétben nem akartam, hogy bárki segítsen nekem. Anyukám azt mondta, hogy úgy nézek ki, mint egy zombi. Kérte, hadd segíthessen. És amikor azt feleltem, „Oké, mama, segíts”, teljesen kinyúltam.

RD: Miért döntött úgy, hogy a gyermekei béranyától szülessenek?
RM: Eredetileg örökbefogadáson gondolkodtam. Aztán megismerkedtem a béranyaság világával. Találkoztam emberekkel, akik nagyon jó tapasztalatokról számoltak be e téren.

RD: Sok lehetőséggel halmozta el önt az élet a kezdetektől fogva.
RM: A szerencséért nagyon meg kell dolgozni. Egy biztos: rengeteg időt áldoztam a karrieremre.

RD: Akkor most miért jött ki egy újabb albummal?
RM: Élvezem a színpadot. A kapcsolatot a közönséggel. Van benne valami földöntúli.

Vote it up
242
Tetszett?Szavazzon rá!