A lottónyertesek titkai

Amerikában a nyertesek neve nem titok, és most azt is elárulják, hogy milyen hatással volt rájuk a főnyeremény

Könnyen jött, könnyen ment
Akár 500 millióról vagy 1 millióról legyen is szó, a nyertesek körülbelül 70 százaléka öt éven belül elveszti a teljes nyereményét.

Nyerőszériában nincs kiszállás
Hogy folytatjuk-e a szerencsejátékot? Természetesen. És bízunk abban, hogy újra nyerni fogunk...

Ki fogják használni – leginkább a barátai
Előfordul, hogy van egy barátja, aki egy szomorú történettel áll elő, milyen komoly adóhátraléka van, és hogy emiatt el fogja veszíteni házát, mert nem tud fizetni. Majd ha a távollétében a számítógépbe belépve végignézi pénzügyi helyzetét, rájön, hogy nincs is semmiféle tartozása. Az ezt követő vita gyakran egy barátság végét jelenti.

A sok kevésnek is tűnhet
Ha 300 milliót nyer és utána egy szobába kerül olyan nyertesekkel, akik 2,5 milliárdot nyertek, hirtelen szegénynek érezheti magát. Minden relatív.

Felelős költekezés
A nyeremény után, sokan megvesznek egy 8 szobás, 7 fürdőszobás, 900 négyzetméteres házat, csupán mert megtehetik és mert egyszerűen káprázatosan hangzik. Majd hamarosan eladják, mert nem praktikus és teljesen ésszerűtlen egy négyfős család számára.

Zavaró faggatózások a pénzről
Őrjítő tud lenni, amikor emberek folyton azt kérdezik, hogy hol tartja a pénzét, mire költi és maradt-e még. Álmában sem jutna eszébe senkinek, hogy ezeket a kérdéseket feltegye például egy vezérigazgatónak vagy bármilyen más vagyonos embernek.

A barátok az életstílussal együtt változnak
A legtöbben úgy gondolják, hogy miután nyernek, majd a megszokott életvitelüket folytathatják a megszokott baráti körrel. Ugyanakkor, ha van 2 milliárd forintja és Hongkongba akar repülni a hétvégére, akkor vagy talál magának valakit, aki szintén meg tudja engedni magának, vagy fogja magát és egyszerűen befizeti a másikat. Utóbbi helyzet azonban egy idő után unalmassá, zavaróvá válhat.

Adni jó
Sokan, miután már mindent, amit akarnak, meg tudnak venni, rájönnek: ami igazán számít (és ami leginkább örömmel tölti el őket), az az, hogy tudjanak másoknak segíteni.

Ne adjon túl sokat egyszerre!
Ha nagy összeget akar adományozni egy jótékonysági szervezetnek, soha ne az egészet adja oda egyszerre! Sokkal célravezetőbb kisebb összegeket utalni éveken keresztül, így sokkal biztosabb, hogy a pénz jó helyre kerül és marad lehetőség arra, hogy az összeg bölcs felhasználására hatással legyen.

Legyünk őszinték! Az élet szép!
Nem is tudja mi az, hogy boldogan és gondtalanul élni igazán addig, amíg valaki fel nem veszi a szennyesét a verandáról, hogy este visszahozza tisztán, összehajtva.

Vote it up
193
Tetszett?Szavazzon rá!