A másnaposság ellenszerei

Mi az, ami tényleg hat a macskajaj ellen? Koffein? Torna? Zsíros koszt? Netán a Bloody Mary? Kapható ellene hatékony gyógyszer?

Egyelőre sajnos egyik fenti módszer sem bizonyult alkalmasnak a másnaposság leküzdésére, mondja Jeff Wiese, a Tulane-i Egyetem orvoskarának docense, aki éveket töltött ennek az állapotnak a tanulmányozásával. A másnaposság főként kiszáradásból ered, így a legjobban víz fogyasztásával és a gyomorkímélő paracetamol szedésével kezelhető. (Aki rendszeresen sokat iszik, csak orvosa beleegyezésével szedjen paracetamolt, mert ilyenkor fennáll a májkárosodás veszélye.)

Szerencsére a legújabb kutatási eredmények arra mutatnak, hogy az ivás utáni kínlódás megelőzhető. A következő görbe este előtt próbálja ki az alábbi fortélyokat:

Bevált B-vitamin Naponta fogyasszon multivitamin-tablettát, amely B6-vitamint is tartalmaz! Ez gyorsítja a véralkoholszint csökkenését, így gyorsabban helyreáll a szervezet egyensúlya.

Vízvisszapótlás Az alkohol vízhajtó, rontja a vese vízvisszatartó képességét, kiszáradást okoz, emiatt szédülés, hányinger alakul ki. Megoldás: minden pohár szeszes ital után hajtson föl egy pohár vizet, és lefekvés előtt még egyet!

Minél tisztább, annál jobb Az erjesztési folyamat során keletkező melléktermékek gyulladáskeltők, akárcsak a vírusok. Válasszon kiváló, márkás vagy víztiszta italokat, például vodkát, amelyben kevesebb az efféle szennyezőanyag, mint a sötétebb tömény szeszekben, például a whiskyben vagy a rumban.

Vote it up
349
Tetszett?Szavazzon rá!