A megoldás: almaecet

Kimerültség, hasfájás, csuklás, lábgörcs? Az almaecet sok mindenben megkönnyítheti a hétköznapjait

A fáradtság ellenszere
Testmozgás vagy épp sok stressz hatására túl sok tejsav halmozódhat fel szervezetében, ami fáradtsághoz vezet. Érdekes módon az almaecet ellenszerként hathat, köszönhetően aminosav-tartalmának; a benne található kálium és a különböző értékes vegyületek hatására pedig teljesen elmulaszthatja a fáradtság érzését. Legközelebb, ha kimerültnek érzi magát, öntsön egy-két evőkanál almaecetet egy pohár hideg vízbe, esetleg zöldséglébe.

Fehérebb fogak
Reggelente gargarizáljon almaecettel! Segíteni fog megszabadulni a lepedékektől, fehéríti a fogakat és elpusztítja a baktériumokat. Utána mindig alaposan öblögessen és mosson fogat, mivel az ecet a fogzománcot is oldja! A nagyobb hatás érdekében fogkrém helyett hetente egyszer szódabikarbónát vagy sót használjon – utóbbit akár naponta, vagy ha ínye érzékenyen reagál rá, kétnaponta.

A gyomorproblémákon is segít
Igyon kevés ecetes vizet. Ha bakteriális fertőzés a hasmenés kiváltója, az almaecet hívei szerint a nedű segíthet. A népi gyógyászat szakértői szerint csillapítja a gyomorgörcsöt.

A csuklás vége
Fanyar ízének köszönhetően egy teáskanálnyi almaecet azonnal véget vet a bosszantó csuklásnak. Ha netán mégsem, itt talál további trükköket.

Előzze meg a gyomorrontást
Ha tudja, hogy a vacsora nagy kihívás lesz szervezetének, fél órával előtte igyon kevés mézzel ízesített vizet egy teáskanálnyi ecettel – ez a népi gyógymód segít majd helytállni.

Éjszakai lábgörcs
Ha kifejezetten szereti az almaecetet, örülni fog ennek a népi gyógymódnak: 2 evőkanál almaecetet öntsön kevés mézzel egy pohár vízbe, hogy elmulassza az éjszakai lábgörcsöt. Persze, mire az ágyból kiér a konyhába, valószínűleg már nyoma sem lesz a lábgörcsnek – de a népi bölcsességeknél sosem lehet tudni, talán pont ez a lényege.

Megoldás az orrdugulásra
Egy teáskanálnyi almaecet egy pohár vízbe vagy üdítőbe öntve segíthet az orrüregek felszabadításában.

Torokgyulladás
Amint a legkisebb jelét érzi a torokfájásnak, azonnal nyúljon a fertőtlenítő hatású alma ecethez, hogy minél előbb megszabaduljon a fertőzéstől. A legtöbb baktérium nem bírja a savas környezetet, amelyet az ecet teremt – negyed csésze almaecethez keverjen negyedcsésze vizet, és óránként gargarizáljon vele! Persze a fogaira is ügyeljen, illetve ha a torokfájás nem múlik el pár napon belül, jobban teszi, ha az orvost is felkeresi.
 

Az almaecetnek további jótéteményei is ismertek: segít a koleszterin és vércukor szinten tartásában, de bevethető korpa és pattanás ellen is. 

Vote it up
373
Tetszett?Szavazzon rá!