A mesebeli királyfi

A lovagiasság mindenkit naggyá tesz, adott esetben akár még egy törpemalacot is

Kapcsolódó cikkek

Egyre növekvő állatseregletünk nagy becsben tartott tagjai Jaffa és Mintie, a két törpemalac. Bár eredetileg Jaffa volt kettejük közül a félszegebb, mostanában valahogy kezd kitörni belőle a férfi. Az etetések alkalmával mohón befalja az eleséget, és félrelöki Mintie-t, hogy az ő esetleges maradékát is eltüntethesse. Mint a „szülei”, komolyan aggódtunk, hogy milyen férj és apa válhat majd így belőle.

Ám amikor már egészen elszontyolodtunk, Jaffa váratlanul bemutatta lovagias oldalát. Bár a törpemalacok nálunk szabadon jöhetnek-mehetnek, amikor a legelőn kaszálni kell, bezárjuk őket az óljukba.

Valahányszor a kerítéshez közelít a traktoros fűnyíró, Jaffa elterelgeti Mintie-t egy beton faldarab közelébe, majd egy kanyart leírva biztonságosabb helyre vezeti, míg a szörnyeteg masina eltűnik. Mellette marad mindaddig, amíg újra csend és béke honol. Jaffa tehát a lelke mélyén mégiscsak úriember.
Coleen Strother

Igazi szerelem
Oskar nevű törpe schnauzerünk reggel 7-kor az előkertre néző ablaknál vár, hogy megpillanthassa élete szerelmét, Mollyt, a homokszínű uszkárt.

Minden reggel elsétál a házunk előtt egy idős férfi Mollyval, amikor is Oskar ordítva ugatni kezd, és megkísérli átkaparni magát az üvegen. A lány kutya figyelmét azonban elég nehezen tudja magára vonni – a hölgy még egyszer sem pillantott a ház felé.

Egyszer kivittük Oskart, hogy találkozhasson az uszkárral. A tulajdonos elmondta, hogy a kutya süket és vak. Molly úgy viselkedett, mint egy független, korosodó dáma: terhesnek érezte energikus kiskutyánk lelkesedését, és véget vetett a románcnak, mielőtt elkezdődhetett volna. Oskar azóta nem emészti magát egyetlen kutya miatt sem.
Bethany Doherty

Bocsánatkérés eb módra
Történt, hogy a szüleim Borival, a vizslájukkal együtt átjöttek hozzánk kávézni. A nappaliban egy asztalon állt a kalitka a két pintyünkkel.

A vizslából előbújt a vadászösztön, és mindenáron be akarta cserkészni a pintyeket. A mi németjuhász keverékünk, Mazsola tudta, hogy a madarainkra vigyázni kell, ezért rámordult Borira, majdnem kutyaverekedés lett a vége.

A pintyeket gyorsan felvittük a galériára, hogy Bori ne lássa őket, és folytattuk a kávézást. Ekkor Mazsola odament Borihoz, és megpuszilta. Akik ott voltunk és láttuk, egyszerre mondtuk: Mazsola bocsánatot kért Boritól! Egyértelműen azt akarta kifejezni: ne haragudj, de én a dolgomat végeztem, vigyáznom kellett a madarakra!
Kovácsné Wirtz Erika, Miskolc

Vote it up
151
Tetszett?Szavazzon rá!