A nyolc legjobb pitetöltelék

Ha tud tökéletes pitetésztát sütni (persze ebben is segítünk), már csak a belevalóról kell döntenie

A pitét sokan a legtökéletesebb ételnek tartják. A ropogós kéreg a gyümölcsöktől, zöldségektől a húsig és a sajtig szinte bármivel megtölthető – az ízek és textúrák felülmúlhatatlan összhangban lesznek. Süssön akár egy nagyot, akár több kicsit, vagy hajtsa össze félhold alakúra: bárhogy készíti is, számíthat rá, hogy hamar elfogy. Kezdeti segítségként itt megtalálhatja a tökéletes pitetészta receptjét, a pite tetejére való morzsaréteg és nyolc remek töltelék receptjével együtt, de itt is talál számos kiváló pitereceptet.

Meggy
Keverje össze a kimagozott meggyet egy evőkanál cukorral és egy kis étkezési keményítővel, majd fedje le a pitét egy másik tésztalappal vagy morzsával, és süsse meg.

Sonka és sajt
Verjen fel 3 tojást 2,5 dl tejföllel, majd keverjen bele sonkát és tetszőleges fajtájú reszelt keménysajtot.

Csirkehús zöldségekkel
Kockázzon fel valamennyi maradék csirkehúst, és adjon hozzá apróra vágott sárgarépát, zellert, hagymát vagy más zöldséget. Keverjen hozzá egy kis besamelszószt, ízesítse ízlés szerint, fedje le egy másik tésztalappal és tegye a sütőbe.

Eper-rebarbara
Keverjen össze felszeletelt epret és kockázott rebarbarát 15-20 dkg cukorral és 2 evőkanál keményítővel, borítson rá egy réteg tésztát, majd süsse meg.

Áfonya-banán
Keverjen össze 250 g áfonyát, 4 felszeletelt banánt, 20 dkg cukrot és 2 evőkanál keményítőt, majd töltse meg vele a pite belsejét.

Töltött hús
Kockázzon vagy aprítson fel némi sült húst, ezután keverjen hozzá valamennyit a maradék töltelékből és szaftból. Fedje le egy réteg tésztával, és süsse meg.

Sütőtök
Kockázzon fel sütőtököt, csöpögtessen rá juharszirupot, hintse meg egy csipetnyi őrölt szegfűszeggel és fahéjjal, és szórjon rá 50 g barna cukrot. A tetejét borítsa be a morzsás réteggel, majd süsse készre.

Édes zöldparadicsom
Szeleteljen a tésztára 6-8 zöldparadicsomot, csepegtessen rá citromlevet és vajat, szórja meg őrölt fahéjjal, cukorral és egy evőkanál keményítővel, majd fedje le a pitét és süsse meg.

Vote it up
188
Tetszett?Szavazzon rá!