A ragyogó bőr tíz titka

Úgy tartják, a szépség csak a felszín. Azonban az egészséges bőr fontossága ennél mélyrehatóbb

Íme, tíz ötlet, hogy bőre egészséges és ragyogó maradjon.

Kerülje a hosszan tartó forró vizes zuhanyzást
Vegyen inkább gyorsabb, hűvösebb fürdőt. A hosszas forró zuhany kioldja a bőréből a védő faggyúréteget ezért később könnyebben kiszárad. Korlátozza a fürdést tíz percre, és állítsa langyosra a vizet!

Naponta használjon aloé vera-gélt
Ha nagyon száraz a bőre, kenje be mindennap egy kis aloé vera-géllel. Az aloéban található savak serkentik a bőr regenerációját. Vásároljon előre elkészített terméket, vagy vágja le egy aloélevél végét, nyissa szét, és kenje rá a gélt a száraz felületre.

Főzzön mindennap fokhagymával
Egy 1996-os dániai tanulmányban úgy találták, hogy azok a táptalajon tenyésztett bőrsejtek, melyeket fokhagymával kezeltek, hétszer annyi ideig éltek, mint az egyszerű táptalajon tartottak. Ráadásul egészségesebbnek és fiatalabbnak is látszottak. A fokhagymakivonat ezen felül látványosan gátolta a rákos bőrsejtek növekedését. Íme, néhány remek fokhagymás recept!

Igyon sok narancslevet
A narancslé bőségesen tartalmaz C-vitamint, amely elengedhetetlen a kollagéntermeléshez. A kollagén segít megőrizni a bőr simaságát és rugalmasságát. C-vitaminban gazdag étel például a guava, a kivi és a paprika is.

Radírozzon mindennap
Használjon mindennap szivacsot, hogy eltávolítsa a hámló bőrt! A zuhany alatt állva finoman, körkörös mozdulatokkal dörzsölje az egyenetlen, pikkelyes bőrfelületet, hogy eltávolítsa az elhalt sejteket.

Szedjen multivitamint
Több tápanyag is van, mely létfontosságú az egészséges bőrhöz, ezek közé tartozik a C-, A- és B-vitamin. A legbiztosabban úgy juthat hozzá mindezekhez, hogy egészségesen táplálkozik, illetve táplálékkiegészítőket szed.

Tartsa távol a kezét az arcától
Mivel keze a legkülönfélébb felületekkel érintkezik, mágnesként vonzza a koszt és a baktériumokat. Aztán ha megdörzsöli a szemét, végigsimít az állán, tenyerébe támasztja az arcát, máris mindent átvitt a kezéről az arcára. Ugyanezért telefonáláskor lehetőség szerint használjon fejhallgatót vagy headsetet.

Váltson testápolót évszakonként
Minden egyes új évszakban cseréljen évszakhoz illő hidratáló krémre. Bőrének télen több nedvességre van szüksége, mint nyáron. Nagykabátos időben tehát ideje kifejezettebben hidratáló krémet használni. Amikor pedig a kabátot pólóra cseréli, váltson könnyedebb krémre.

Szabaduljon meg a felesleges faggyútól
Eltüntetheti arcáról a csillogást, ha időnként egy kis porpúdert tesz rá, mely felissza a fölösleges zsírt. Ne használjon préselt púdert, hiszen annak az egyik összetevője olaj.

Fontolja meg, milyen kozmetikumot választ
Ragaszkodjon a minél kevesebb hatóanyagot tartalmazó szépségápoló termékekhez, különösen ha érzékeny a bőre. Tartózkodjon mindentől, ami színezéket és tartósítószert tartalmaz, ami habzik, vagy aminek a címkéjén az áll, hogy „antibakteriális”. Ha pedig kedve támad kozmetikumokat kreálni, kattintson ide vagy ide!

Vote it up
259
Tetszett?Szavazzon rá!