A szerelem jelei

A férjem nem veri nagydobra, mit érez irántam

Bobby mosolyogva elindul felém. Aztán elsuhan mellettem, fölkapja tizenöt hónapos fiunkat, Joshuát, összevissza puszilgatja, közben azt hajtogatja, milyen tündérien fest.

Tündérien. A koszos pizsamájában, miközben én a legkacérabb ruhámat vettem föl. Vajon elfeledkeztem valamiről? Szeretem azt hinni, hogy szép vagyok, legalábbis a férjem szemében, de ő sosem mondja. Rendszerint más bókokkal sem halmoz el. És az enyelgés sem szokása.

Hat éve élünk együtt (ebből négy esztendeje házasságban), de még ma is zavar a dolog, különösen akkor, ha egy turbékoló párral együtt megyünk el valahová. Az asszony kacag, a férfi átkarolja, az asszony szájon csókolja – és úgy tesznek, mintha mi nem is ugyanabban a bokszban ülnénk, arra várva, hogy továbbadják a mogyorós csirkét.

Nem tudom, az én férjem miért nem barátja az efféle érzelemnyilvánításnak. Bár azt sem tudom, miért törődöm ezzel. Talán ha a barkácsáruházban váratlanul megtapogatná a hátsómat, attól szorosabbá válna a kapcsolatunk? Kétlem. Viszont lefogadom, hogy jólesne.

Ami a bókolást illeti, olykor eltűnődöm azon, hogy még egyszer sem dicsért ilyenformán: – Gyönyörű vagy, kicsim. – Igaz, azt szokta mondani, hogy szeret.

Csak meg kell kérdeznem. – Szeretsz, édesem?

– Ühüm – feleli.

Aztán amikor már-már azt hiszem, egy kősziklával élek együtt, jól meglep. Nemrégiben elutaztam, és a távollétemben teljesen felújította az otthoni dolgozószobámat. A jellegtelen drapp falat márványozott hatású, szívderítő élénkpirosra festette, és az egész helyiségben kicserélte a vezetékeket.

Nem először szólt hozzám ezen a néma nyelven. A maga figyelmes módján teszi, nem sajnálja az időt és a fáradságot – például ínycsiklandó vacsorát főz egy hosszú munkanap végén, vagy kimerészkedik a hidegbe, hogy jégkrémet vegyen nekem desszertként.

Tulajdonképpen nem is okozott meglepetést az új dolgozószobámmal. Azzal lepett volna meg igazán, ha arra vár, hogy segítsek neki. – Minek vesződtél vele annyit?

– Nem is tudom – feleli.

De én tudom, miért. Azért, mert szeret engem.

Vote it up
125
Tetszett?Szavazzon rá!