A tíz legjobb afrodiziákum

Tényleg működnek az alábbi vágyfokozók? Az biztos, hogy mindnek vannak hívei. Tegyen próbát, és hamar kiderül...

Avokádó
Lehet, hogy a gyümölcs érzéki vonalai, lehet, hogy gazdag íze miatt, de az avokádó mindig szerepel a hasonló listákon. Akár salátához adja, levesbe pürésíti vagy szendvicsbe darabolja, a tengerzöld színű avokádó hatása garantált, egyébként pedig természetes stresszoldó.

Banán
Talán kálium- és B-vitamin-tartalmának is köszönhetően a banán híres boldogságforrás. Egy banánból, tejből és mézből készített turmix a gyönyörök egyik csúcsa – ráadásul megnyugtatja a gyomrot is.

Csilipaprika
Az élénkítő egzotikus fűszer méltán érdemelte ki megbecsülését. Nem véletlenül a szerelem egyik szimbóluma, hiszen serkenti az endorfintermelést is!

Méz
Madarak, méhecskék – rémlik valami? A beporzás során létrejövő méz a termékenység szimbóluma, gondoljunk csak az esküvőt követő mézes hetekre! A nászút édes becenevét az egykor az ifjú párnak ajándékozott mézes-alkoholos italról, a mézsörről kapta.

Fenyőmag
Az energiadús cinkben gazdag fenyőmagot a tobozból való kinyerés műveletének köszönhetően szokás az afrodiziákumok közé sorolni.

Füge Az Ádám és Éva által is alkalmazott fügefalevél paradox módon egyszerre szimbolizálja a szexualitást és az önmegtartóztatást is. Gyümölcsét sokan kedvelik és használják vágyserkentőként.

Rukola
Az időszámításunk előtti első évszázadból származik a legrégebbi forrás, amely afrodiziákumként említi a rukolát, vagyis a borsmustárt. Nem hiányozhat a friss salátából!

Osztriga
A kivételesen magas cinktartalmú osztriga az egyik legerősebb afrodiziákum, az elsők között említik, ha szerelemről és termékenységről van szó.

Kávé
Koffeintartalma fokozza szívverést és elősegíti a keringést, nem mellesleg az egyik legnépszerűbb antioxidáns-forrás.

Csokoládé
Mágikus hatalmát nem kell magyarázni – akármi legyen is az oka, nem lehet leszokni róla, ráadásul egy romantikus estétől is elválaszthatatlan.
 

Ha mindez nem lenne elég, íme, kilenc további vágyfokozó!

Vote it up
439
Tetszett?Szavazzon rá!