A tökéletes buggyantott tojás

Kívánatossága fordított arányban áll elkészítésének nehézségével. Segítünk, hogy megtörje az átkot

Könnyen találkozhat étteremben vele: a gyönyörűen egyben maradt bevert tojással, amelynek a sárgája ínycsiklandóan folyós. De vajon otthon miért szakad mindig cafatokra a vízben?

A receptet valóban könnyebb elmondani, mint utánozni, ismeri el Neil Perry ausztrál sztárséf The Food I Love (Kedvenc ételeim) című könyvében.

Elvileg olyan ez, mintha lágytojást főzne, de a héja nélkül. Csak egészen friss tojást használjon, mert az hamar megalvad, így nem kell a vízbe se ecet, se só.

A lábasba legfeljebb négy centiméternyi vizet töltsön, és ne forralja túl nagy lángon (különben szétmegy a tojás). Főzés közben óvatosan kanalazgassa a vizet a tojásokra, és egyszerre ne készítsen túl sokat. Lyukas kanállal szedje papírtörlőre a tojásokat, és azon hagyja lecsöpögni őket.
 

Ismerjen meg további tojásos trükköket!

Vote it up
13
Tetszett?Szavazzon rá!