A tökéletes manikűr titkai

A megfelelő ápolásnak köszönhetően körmei minden ünnepi eseményen ragyogni fognak. Tegye az alábbiakat!

Körömreszelés
A körmöket mindig szárazon alakítsa formára. Finom szemcséjű csiszolóval reszelje meg a körmeit olyan alakúra, hogy az ujjbegyek körvonalát kövessék.

Polírozza simára
Ha a körmei felülete barázdált, gyengéden simítsa ki őket szarvasbőr polírozóval. Pár másodpercig dörzsölje oda-vissza a köröm felszínét, és időnként húzza végig rajta az ujjbegyét, hogy érezze, kisimult-e már.

Tartsa tisztán a körmét
Mielőtt hozzákezdene a manikűrözéshez, áztassa a kezét pár percre meleg, szappanos vízbe, hogy fellazuljanak a köröm alatti szennyeződések és megpuhuljon a körömágy bőre. Ezután puha kefével tisztítsa meg a körmeit.

Távolítsa el a fölösleges körömágybőrt
Minden ujján finoman tolja vissza a körömágy bőrét egy törölköző élével vagy egy vattába tekert narancsfa pálcikával. Bőrvágó ollóval vágja le a körömszálkákat és az egyenetlen, hullámos kutikulát.

Adja meg az ünnepi csillogást
Dörzsöljön körömfényesítő púdert vagy krémet a körmökre, és keresztirányban polírozza őket, hogy igazán szépen ragyogjanak. Ezután masszírozzon egy kis kézkrémet a körmök tövére.

A repedt köröm kijavítása
A beszakadt köröm rögzítéséhez és helyreállításához használjon papír tapaszt, és a fertőzések megelőzése érdekében lehetőleg gyakran cserélje.

Vote it up
320
Tetszett?Szavazzon rá!