A tökéletes tojás

Kövesse tanácsainkat, így tükörtojásból, rántottából és buggyantott tojásból is mesterit fog alkotni, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját

Tükörtojás  Trükk: fémgyűrű
A tökéletesen kerek tükörtojáshoz forrósítson fel egy serpenyőt és olajozzon be fém befőttesüveg-gyűrűket. Helyezze el a gyűrűket a serpenyőben, és lassan csorgasson beléjük egy-egy feltört tojást. Hagyja a tűzön körülbelül 5 percig, hogy közepesen átsült legyen a sárgája. A befőttesüveg-gyűrűket csipesszel emelje ki, majd tálalja a tojást.

Rántotta – Trükk: tejszín
Hogy a rántotta se túl híg, se túl száraz ne legyen, hevítsen fel egy nagy serpenyőt a közepesnél magasabb hőfokra, és tegyen bele egy evőkanál vajat. Üssön bele hat tojást közvetlenül a serpenyőbe. A fehérje és a sárgája más-más ízű, ezért előre összekeverésük ízvesztéssel jár. Süsse 1 percig, majd adjon hozzá egy evőkanál tejszínt. Annak zsírtartalma krémessé és lággyá teszi a tojást. Keverje el, és folytassa a sütést további fél-egy percig (a teljes elkészítési idő másfél-két perc).

Buggyantott tojás – Trükk: 10 másodperces forralás
Tűvel szúrjon kis lyukat a tojás vaskosabb végébe, így kipukkad a légbuborék, amely egyébként megnőve megrepeszthetné a héjat főzés közben. Forralja a tojást héjastul 10 másodpercig, hogy az megőrizze a formáját feltörés után. Vegye ki a tojást, kicsit párologtassa el a vizet, majd óvatosan törje fel a tojást, és engedje bele a vízbe. Főzze 3-4 percig. Lyukacsos kanállal emelje át a tojást egy tál jeges vízbe 30 másodpercre, hogy ne főjön tovább.

Vote it up
216
Tetszett?Szavazzon rá!