­A világ leglököttebb bűnözői

Szerencsétlenkedésük bárkit jókedvre derít Magyarországtól Norvégián át Kanadáig és Új-Zélandig

Kapcsolódó cikkek

MAGYARORSZÁG Egy banda tavaly júniusban pécézte ki a budapesti Móricz Zsigmond körtéren lévő pénzváltó páncélszekrényét. Betörtek a szomszédos, felújítás alatt álló üzletbe, és kibontották a közös falat. Miután így bejutottak a pénzváltóba, kivonszolták a 250 kilós széfet, hogy berakják a közelben parkoló autójukba. Sehogyan sem boldogultak, ezért végül lemondtak a „mackóról”, és törölgetni kezdték az ujjlenyomataikat. Mindezt látta a szemközti ház lakója, és kihívta a rendőrséget.

NORVÉGIA Egy motoros szán reménybeli tolvaja a tett színhelyén ragadt 2012 márciusában. Nem elég, hogy a biztonsági kamera felvette a ténykedését, de miután a vezetékek összekötésével sikerült beindítania a kiválasztott járgányt, és megpróbált vele elmenekülni, az hirtelen elakadt. A gépet ugyanis egy erős drótkötéllel a bolt alapzatához rögzítették. A fiatalember ekkor futásnak eredt, hogy utolérje a társát, de hoppon maradt, egyedül és döbbenten, ugyanis a másik jómadár már elhajtott abban a hiszemben, hogy a motoros szán követi az autóját. A tolvajokat hamarosan elfogták.

FRANCIAORSZÁG Hajnali egy órakor Párizs egyik kertvárosában megszólalt a riasztó. A rendőrök még épp idejében kiértek, hogy elfogják a betörőt, zsebében a lopott ékszerekkel – viszont a bűntársának sikerült megszöknie. Elkezdődött a helyszínelés. Miközben nyomok után kutattak a házban, a rendőrök találtak egy mobiltelefont, amelyről a kérdezősködéskor kiderült, hogy nem a lakókhoz tartozik. Így hát bezacskózták, és elvitték a kapitányságra. Pár nap múlva az őrsön megcsörren a talált telefon: a betörő hívta a saját számát. Azt hitte, valaki megtalálta a mobilját, és volt olyan kedves, hogy leadta a rendőrségen. Biztatták, hogy jöjjön érte – amit ő meg is tett. Rögvest letartóztatták.

LENGYELORSZÁG Egy 25 éves fiatalember kísértésbe esett az út menti munkaterületen széthagyott szerszámok láttán, ellopta őket, és ha már úgyis ott volt, lenyúlta a villogó figyelmeztető jelzést is. Ahogy elhagyta a helyszínt, észrevette a közeledő járőrautót, mire gyorsan elbújt egy buszmegálló mögé. Azt nem vette számításba, hogy a villogó rögtön fényt derít a hollétére.

FRANCIAORSZÁG A Lyoni Egyetem kollégiumának egyik szobájában tetten értek egy betörőt. Ám amikor a rendőrség tovább nyomozott az ügyben, mintegy nyolcvan másik szoba ajtaján is megtalálták ugyanennek a betörőnek a füllenyomatát. Előbb mindig hallgatózott kicsit, s csak azután tört be; aligha sejtette, hogy a füllenyomat ugyanolyan egyedi, mint az ujjlenyomat.

CSEHORSZÁG Egy tolvaj 525 euró értékű ruhaneműt lopott el egy üzletből Olmützben (Morvaország egykori fővárosában) tavaly júliusban. Pechére, amikor a lopott áruval kilépett az üzletből, a próbafülkében hagyta a saját dzsekijét, zsebében a személyi igazolványával. A rendőröknek csak le kellett olvasniuk az adatait.

KANADA 2012-ben, egy tavaszi délutánon Montreal Villeray negyedében a rendőrök felismertek egy 19 éves, súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsított körözött személyt. Amikor megpróbálták elfogni, a fiatalember felmenekült egy közeli épület tetejére, aztán eltűnt. Nem sokkal később a 911-re segélykérő hívás érkezett egy férfitól, aki beszorult a kéménybe. Kiderült, hogy őt vesztették szem elől a rendőrök az imént. Miután kiszabadították és ellátták a sérüléseit, letartóztatták.

NÉMETORSZÁG Egy Bréma melletti kisvárosban szintén egy ruhaboltba tört be egy húszesztendős tolvaj, hogy meglovasítson pár holmit. A rendőröknek itt sem kellett sokat nyomozniuk utána, mert ottfelejtette a nevére szóló idézést, amelyet más, vélhetően általa elkövetett bűncselekmények ügyében kapott. Amikor a rendőrségen kérdőre vonták, egyből „kipakolt”.

ÚJ-ZÉLAND Egy sofőr jóval túllépte a megengedett sebességet, és ez a rend őreinek is szemet szúrt. A férfi azt hitte, sikerült meglépnie a zsaruk elől, ám nagyot koppant, amikor ráébredt, hogy menekülés közben egyenesen saját marihuánaültetvényére vezette őket. A 39 éves autóst marihuánatermesztés vádjával ítélték el – ami sokkal súlyosabb vétség, mint a gyorshajtás.

LENGYELORSZÁG 2012 augusztusában egy fiatalember és a barátnője kirabolt egy hazafelé tartó vasutast, elvették a mobiltelefonját, az iratait, az egyenruháját és a tárcáját a benne lévő 10 eurónyi összeggel. De tudták, hogy nehéz lenne eladni az elkobzott holmikat, ezért egy szokatlan – és mint végül kiderült, sikertelen – egyezséget ajánlottak áldozatuknak: mindössze 15 eurónyi összegért hajlandók visszaadni neki a dolgait. Annyira bíztak a tervükben, hogy megállapodtak vele egy másnapi találkozóban, amikor majd nyélbe ütik az üzletet. Másnap az adott időpontban el is jöttek, hogy találkozzanak ... a rendőrökkel.

CSEHORSZÁG Egy nyugalmazott rendőr a feleségével nagyon későn ért haza a nyaralásból, és már nem volt idejük kipakolni. Elhatározta, hogy a lakókocsiban tölti az éjszakát, hogy vigyázzon a holmikra. Mindezt persze nem tudhatta a boldogtalan tolvaj. Hajnali 4 óra tájban a rendőr zajt hallott: a kocsi motorját. Erre az emeletes ágyról egyenesen átugrott az első ülésre. A fiatalember kimenekült a volán mellől, és eltűnt az éjszakában. A rendőrség azóta sem talált rá.

FRANCIAORSZÁG Egy fiatalember betört a közép-franciaországi Oullins egyik kisállat-kereskedésébe. Nem tudott ellenállni a kísértésnek, és a boltban talált 1000 eurón felül magával vitte a sarokban álló színpompás papagájt is kalitkástul. Egy szemtanú hívta a rendőrséget, és megmutatta, melyik irányban távozott a tolvaj. Nem volt nehéz rátalálni, mert az ajtaja előtt heverő madártoll elárulta.

CSEHORSZÁG 2012. május 20-án este a rendőrök közúti rutinellenőrzés során leintettek egy ittasnak tűnő gépkocsivezetőt. Mire az autóhoz értek, a sofőrnek egy igen szokatlan magyarázatot sikerült kiagyalnia. Váltig állította, hogy nem ő vezetett, hanem az – ekkor már valóban a volán mögött ülő – szürke kiskutyája. Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. (Nem a kutyát, a sofőrt.)

Vote it up
97
Tetszett?Szavazzon rá!