Agyserkentő ételek
Egyen belőlük sokat, hogy megóvja az agysejtjeit, fejlessze a memóriáját és csökkentse az Alzheimer-kór kialakulásának veszélyét
Fekete áfonya
Steven Pratt szakíró ezt az antioxidánsokkal tömött bogyós gyümölcsöt egyszerűen „agybogyónak” becézi. Az állatokon végzett vizsgálatok során sikerült megállapítani, hogy az áfonya megóvja az agyat az oxidatív stressztől, de védelmet nyújthat az olyan időskori betegségekkel szemben is, mint az Alzheimer-kór. Az Annals of Neurology című szakfolyóiratban megjelent Harvard-kutatás szerint csökkent a kognitív hanyatlás mértéke azoknál a nőknél, akik több áfonyát és epret fogyasztottak. (Bár a kutatást részben az epertermelőket képviselő California Strawberry Commission szponzorálta.)
A folytatáshoz kattintson fent a kék nyílra!
- Betűméret AAAA
- Nyomtatás
- Küldés e-mailben
Kapcsolódó képsorozatok

Egészség
Gyakran gyötri fájdalom? Lehet, hogy a sokízületi gyulladás korai fázisában van. Ismerje meg ezt az alattomos betegséget

Egészség
A kutatások szerint az alábbi hagyományos kezelések enyhülést hozhatnak a legtöbb érintettnek

Egészség
Fogadja meg szakírónk, Joel K. Kahn tanácsait, és megőrizheti szíve egészségét
Népszerű cikkek: Egészség
A legnépszerűbb cikkek
Heti kedvenceink
Egészség
Szívhez szóló történetek
Életmód
Érdekességek
Hozzászólás